Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagochtend 19 november 2001
10:23 maandag 19 november 2001

Ernest Zinsmeyer, 0591-662014 06-22662875
(Piket- en persvoorlichting tot donderdagmiddag)

RUINERWOLD
Aanrijding autos
Zondagmiddag rond halfvijf ontstond aan de Haakswold een aanrijding tussen twee personenautos. Een 38-jarige inwoner van Hoogeveen wilde afslaan, daarbij werd de auto van een 30-jarige inwoner van Groningen geraakt.
De politie verzoekt een joggende man zich te melden. Deze heeft waarschijnlijk gezien wat er gebeurd is bij deze aanrijding.

EMMEN
Aanrijding met ree
Zondagochtend rond elf uur zijn aan de Oude Roswinkelerweg twee jongens, een 16-jarige inwoner uit deze plaats en een 22-jarige inwoner uit Weerdinge, op een scooter in aanrijding gekomen met een overstekende ree. De ree overleed ter plaatse. Daarbij liepen de jongens onder andere schaafwonden en een dikke knie op.

ODOORNERVEEN
Verkeersongeval met alcohol
Zaterdagavond rond negen uur is aan de Achterweg een 69-jarige inwoner van deze plaats beland in de bermsloot. De auto hing in wankel evenwicht boven de sloot; de bestuurder lag, omgeven door een dranklucht, achter het stuur te slapen. De man werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vervolgens is er een bloedproef gedaan. Het rijbewijs is ingenomen en er is een proces-verbaal opgemaakt. De man had geen letsel.

ASSEN
Paard te water
Zondagmiddag rond vijf uur zat aan de Kanaalweg, in het water van het Noordwillemskanaal, een paard vast. Het paard is door de brandweer met behulp van een kraan uit het kanaal gehesen. Het paard had letsel aan de neus, omdat deze eerst met de neus tegen een muur was gelopen voordat het te water ging. Na het ongeval is het paard ondergebracht in de stal.

ASSEN
Diefstal uit auto
Zaterdagmiddag rond halfdrie is aan de Borgstee ingebroken in de auto van een 28-jarige inwoner uit Winschoten. De auto, die stond geparkeerd op een parkeerplaats, is opengemaakt door een raam te forceren. Er ontbreekt een leren jas.
Diefstal uit transporter
Zondagmiddag rond halfvier is aan de Dijkveldpad ingebroken in de transporter van een 37-jarige inwoner uit Appelscha. Uit de transporter, die niet geheel was afgesloten, ontbreekt een cd-speler.

ZUIDLAREN
Inbraak personenauto
Zondagmiddag rond halfvier is aan het Beursplein ingebroken in de auto van een 19-jarige inwoner uit Groningen. Er missen cds, een autolader voor een GSM-toestel en een reis- en kredietbrief.

HOOGEVEEN
Woninginbraken
Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan De Aak. Om binnen te komen is het keukenraam opengebroken. De 35-jarige bewoonster mist onder andere een laptop en een GSM.
Ook werd ingebroken in een woning aan de Schutstraat. De 69-jarige bewoner mist geld.
Aan de Landsteinerhof is ingebroken in een woning door middel van een gaatjesboormethode. De bewoner mist sieraden.
Aan De Pulle is ingebroken in een woning. De 40-jarige bewoner mist twee fototoestellen. De daders zijn binnengekomen door via het dak van de garage een raam op de bovenverdieping open te breken.

OOSTERHESSELEN
Woninginbraak
Zondagavond is ingebroken in een bovenwoning aan de Burg. De Kockstraat. De daders hebben hiervoor een ladder gebruikt. Uit de woning is een kluis weggenomen.

ASSEN
Snelkraak
Zondagnacht rond kwart voor vijf is aan de Weierspoort een etalageruit van een kledingzaak ingegooid. Uit de winkel werd een rek met winterjassen weggehaald.

MEPPEL
Ramen vernield
Zondagavond zijn drie ramen vernield van een kelderberging aan de Linthorst Homanstraat.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe