JONES LANG LASALLE

Jones Lang LaSalle: daling bezettingsgraad Amsterdamse hotels


- Persbericht -

Onderzoek Jones Lang LaSalle wijst uit;

Vergeleken met vorig jaar boeken Amsterdamse hotels over eerste half jaar een tegenvallende bezettingsgraad

Amsterdam, 19 november 2001 - Internationaal onroerend goed adviseur Jones Lang LaSalle concludeert in haar rapport, dat de Amsterdamse hotels gedurende de eerste helft van het jaar 2001 een tegenvallende bezettingsgraad in Europa hebben geboekt. Het door Jones Lang LaSalle geschreven rapport Digest Europe 2001 behandelt de bezettingsgraad van hotels in alle Europese hoofdsteden.

Slechte economie
Arthur de Haast, Managing Director Jones Lang LaSalle Hotels: 'De economische teruggang heeft bijgedragen aan de lage bezettingsgraad van de Amsterdamse hotels. Tevens zijn de Amsterdamse hotels sterk afhankelijk van internationale gasten met de Amerikanen als grootste doelgroep'.

'De verwachting is overigens dat het aantal boekingen in de tweede helft van dit jaar verder zal teruglopen, gezien de recente gebeurtenissen in Amerika' , aldus de Haast.

De bezettingsgraad van luxe hotels is de eerste zes maanden van dit jaar is met 5,7% gedaald tot 77,1%. De hotels bij Schiphol tonen de grootste daling in de bezettingsgraad, vooral in het weekend. 'We moeten echter wel in overweging nemen dat vorig jaar een groot aantal boekingen gerealiseerd is door het Europese Kampioenschappen Voetbal', geeft De Haast aan.

Kamerprijzen stijgen met 7,4%
Naast de lage bezettingsgraad heeft de hotelmarkt geprofiteerd van een groei in de gemiddelde kamerprijzen. Een gemiddelde kamer in de Amsterdamse hotels kost nu
f 379,10 per nacht; dat is een stijging van 7,4% over de eerste zes maanden van dit jaar.

Jones Lang LaSalle
Jones Lang LaSalle is wereldwijd toonaangevend in diensten en vermogensbeheer op het gebied van onroerend goed. De organisatie is actief in 98 belangrijke markten verspreid over 34 landen in alle vijf werelddelen. Jones Lang LaSalle is genoteerd aan de beurs in New York.


---

---

-