Politiebericht Eindhoven e.o. 19-11-2001

1e persbericht 19 november 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Afdeling Vreemdelingenpolitie dagje dicht In verband met een gezamenlijke bijeenkomst van de afdeling vreemdelingen van de politie Brabant Zuid Oost, is deze afdeling woensdag 21 november 2001 de gehele dag gesloten. Ook telefonisch is men op die dag niet bereikbaar. Voor urgente gevallen kunt u zich wenden tot de dichtstbijzijnde politieafdeling in de regio Brabant Zuid Oost.

Eindhoven: Verdachte van heling of diefstal aangehouden Zondagmiddag om 15.10 uur is op de Antoon Coolenlaan een 25-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man wordt ervan verdacht een bromfiets gestolen dan wel geheeld te hebben. De vorige eigenaar zag zijn bromfiets staan bij een zwembad aan de Antoon Coolenlaan. Hij waarschuwde de politie die de verdachte korte tijd later kon aanhouden. De bromfiets is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Op de Genneperweg is zondagmiddag om 16.12 uur een 29-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Een getuige had gezien dat de man met zijn broek naar beneden bij de Genneper watermolen zat en zijn geslachtdeel toonde aan passerende mensen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding autodief
Een 29-jarige Eindhovenaar is zondagavond om 20.50 uur op de Mecklenburgstraat aangehouden. Een 29-jarige Eindhovense had haar autosleutels bij het legen van de brievenbus op de brievenbus gelegd en vergeten mee te nemen. De verdachte had de sleutels gepakt en was met de auto van het slachtoffer weggereden. Omstreeks 20.50 uur zag het slachtoffer de man met de auto terugkomen en waarschuwde de politie. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Op de kruising Winston Churchilllaan Genovevalaan zijn zondagavond omstreeks 19.15 uur drie personen bij een aanrijding gewond geraakt. De 20-jarige Geldropse bestuurster van een personenauto reed over de Churchillaan komende vanuit de Sterrenlaan en reed door het rode licht. Een Eindhovense automobilist reed over de Churchilllaan, komende vanuit de richting 1e Lieven de Keylaan en wilde op genoemde kruising linksaf de Genovevalaan inrijden maar werd door de 20-jarige bestuurster aangereden. De twee bestuurders en een inzittende van de Geldropse bestuurster raakten gewond en zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man dreigt met mes
Op de Leenderweg is maandag om 7.30 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bewoont een kamer in een woning aan de Leenderweg. Hij bedreigde een 31-jarige man, die in dezelfde woning een kamer bewoont, met een mes. De twee zouden al enige tijd ruzie hebben. Maandagmorgen stond de 31-jarige man met een emmer water klaar om de ander af te koelen. De verdachte trok echter een mes en bedreigde de 31-jarige man hiermee. De politie hield de man aan en nam het mes in beslag.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Maandagmorgen om 01.20 uur is op de Pioenroosstraat een 40-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht kort ervoor een raam van een woning te hebben vernield. De verdachte is onder hevig verzet aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Agressieve buurman aangehouden
In een woning aan de Heilige Geeststraat is maandag om 4.10 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man woont in een huis waar kamers verhuurd worden. Hij had de 31-jarige bewoner van een andere kamer geslagen en hij had bij hem de deur vernield. De 31-jarige had bij de verdachte geklaagd dat hij s nachts het geluid van de tv erg hard had staan. Hij had hem daar al eerder op aangesproken maar de verdachte had hierop nog al agressief gereageerd. Toen er in de nacht van zondag op maandag weer veel geluid was, ging hij vragen of het wat zachter kon. Hij kreeg een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer vluchtte zijn kamer in, waarna de verdachte tegen de deur sloeg en schopte. De gewaarschuwde politie hield hem aan. Hij kon na het opmaken van een proces-verbaal weer naar huis.

Helmond: Computer gestolen
In het afgelopen weekend is vanuit een school aan de Ruusbroeclaan een computer met toetsenbord en beeldscherm gestolen. Er is een ruit vernield.

Geldrop: Tien monitoren gestolen
Uit een vrachtauto op een afgesloten terrein op bedrijventerrein Spaarpot zijn tussen vrijdag 23.15 uur en zondag 19.30 uur tien computermonitoren gestolen. Het is niet bekend hoe men op het terrein is gekomen.

Gemert: Dronken mannen aangehouden
Op de Kerkstraat zijn zondag om 16.20 uur een 21-jarige Duitser en een 17-jarige man uit Gemert aangehouden. Zij waren dronken en zwalkten over de straat. Ze liepen tegen geparkeerde fietsen en hinderden winkelende mensen. De Duitser wilde bij de aanhouding een politieman slaan. De Duitser kreeg een boete van fl. 230,= en tegen de man uit Gemert is proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Woninginbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Molenstraat. De ruit van de achterdeur is ingeslagen en de deur is opengemaakt via de kapotte ruit. Uit de woning zijn een fototoestel, een gsm en een handtas met portemonnee met pasjes meegenomen.

Valkenswaard: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Luikerweg is zondagavond een antieke klok gestolen. Er is een ruit van een tuindeur ingegooid en de klok is met houten klokkenstandaard van de muur genomen. De waarde is niet bekend.

Veldhoven: Geld weg bij inbraak
Zondag tussen 12.00 uur en middernacht is ingebroken in een woning aan het Meiveld. De voordeur is opengebroken en de bewoner mist fl.
2.000,=.