Gemeente Stadskanaal


Mededelingen

---

Klachtenservice 7 dagen per week 24 uur per dag Vanaf 1 oktober kunt u voor vragen/klachten over het onderhoud van beplanting, verharding, gazons, afval en dergelijke bellen met het nieuwe klachtennummer van de gemeente:

(0900) 631 40 50 (f 0,12/¤ 0,05 per minuut)

---

Handhavingsbeleid verkoop (soft)drugs

2 november 2001

De burgemeester van Stadskanaal maakt bekend dat in de gemeente Stadskanaal handhavingsbeleid is vastgesteld ten aanzien van de verkoop van (soft)drugs in de gemeente Stadskanaal.

Met dit handhavingsbeleid is voor het strafrechtelijk en bestuurlijk handhaven een stappenplan vastgesteld dat zal worden gevolgd met betrekking tot de verkoop, aflevering en verstrekking dan wel aanwezig hebben van hard- en softdrugs in voor publiek toegankelijke ruimten inclusief het te gedogen verkooppunt voor softdrugs in de gemeente Stadskanaal.

De direct betrokken horecaondernemers zijn via een brief op de hoogte gesteld van het geldende beleid ten aanzien van de verkoop en het aanwezig hebben van (soft)drugs. Het handhavingsbeleid kan wanneer daar belangstelling voor bestaat worden opgevraagd bij de heer H.J. Zwiep, medewerker openbare orde en veiligheid. Zijn telefoonnummer is (0599) 631 403. Voor eventuele andere vragen en of opmerkingen ten aanzien van dit onderwerp kunt u ook contact met hem opnemen.

J.J. Stavast
burgemeester

---

Bedankbrief van de amerikaanse ambassade in Den Haag

2 november 2001

Vanaf 14 september tot en met 28 september konden inwoners van Stadskanaal een condoléanceregister tekenen voor de slachtoffers van de aanslagen in Amerika op 11 september. De gemeente zond het condoléanceregister naar de Amerikaanse ambassade.

Onlangs ontving de gemeente een brief van de ambassade waarin de zaakgelastigde Reed J. Fendrick de Stadskanaalster bevolking bedankt namens het Amerikaanse volk en de regering voor haar medeleven na de aanslagen. 'We waren diep geroerd door uw steun in dit moment van verdriet en woede. De steun van onze vrienden in Nederland toont de sterke banden tussen ons bestaan", zo schrijft de zaakgelastigde onder meer.

---

Sint Nicolaas komt in Stadskanaal

14 november 2001

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar de gemeente Stadskanaal. De Sint en zijn pieten komen zaterdag 17 november om ongeveer 13.30 uur per trein aan bij het STAR-station. Daarna stappen ze op de pakjesboot en varen richting Eurobrug. Aangekomen bij de Eurobrug gaan Sint en zijn pieten van boord en in een Oldtimer via de Beneluxlaan en Navolaan (over het parkeerterrein van Albert Heijn en de Spont) rijden ze naar het gemeentehuis. Daar wordt de Sint ontvangen door het college van burgemeester en wethouders.
Voor een uitgebreid programma verwijzen wij u naar publicaties in de huis-aan-huis bladen van woensdag 14 november.

---

Website Hulpverleningsdienst Groningen

14 november 2001

Vanaf 1 november jl. is de Hulpverleningsdienst Groningen ook op het internet te vin-den via hun webadres:
www.hulpverleningsdienstgroningen.nl
Op de website vind u informatie op het gebied van hulpverlening, gezondheid, veilig-heid en rampenbestrijding.
De Hulpverleningsdienst Groningen staat voor een veilig en gezond Groningen. Met de website hebben zij een aanvullend middel om de burgers zo goed mogelijk te informeren.

Overige Gemeentelijke Nieuws items

Algemeen nieuws
Mededelingen
Ruimtelijke ordening
Vergaderingen
Vergunningen
Verleende vergunningen en ontheffingen
Wegwerkzaamheden

Gemeente uitgaven

De Spreekbuis, dit voorlichtingsblad van de gemeente verschijnt tien keer per jaar.

Gemeentegids verkrijgbaar in het Publieksbureau van het gemeentehuis.

Stadsplattegrond verkrijgbaar in het Publieksbureau van het gemeentehuis.

homepage - regelen - beslissen - weten - nieuws - reageren - zoeken

© Gemeente Stadskanaal