Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 12.30 u) Maandag, 19 november 2001

District Kerkrade

Kerkrade; car-jacking
Een 54-jarige man uit Landgraaf heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto, een grijze Nissan 100 NX (kentekennummer 84-DX-RZ). Het slachtoffer wilde afgelopen zondagmiddag omstreeks 14.15 uur zijn auto parkeren op de Nieuwstraat in Kerkrade. Plotseling stond er een onbekende man naast zijn auto die hem door het geopende portierraampje vastpakte. Daarbij bedreigde hij het slachtoffer met een mes en trok hem uit zijn auto. Vervolgens stapte de car-jacker, samen met een andere onbekende man in de auto van het slachtoffer en het tweetal reed er vandoor in de richting van Pannesheide. De politie stelt een onderzoek in.

Vaals; op de koffie
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 38-jarige man en een 22-jarige man uit Aken (D) bekeurd met ieder een boete van fl. 625,-. Personeel van een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals betrapte afgelopen zondagmiddag het weetal bij diefstal van een doos met zon twintigtal pakken koffie. De gewaarschuwde politie heeft de koffie inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel.