Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.00 uur) Maandag 19 november 2001

Maastricht, woninginbraken:
In een woning aan de Schippersdreef te Maastricht heeft zondag 18 november 2001 een inbraak plaatsgevonden.
Na een korte afwezigheid ontdekte de bewoner zondagavond omstreeks 22.30 uur dat er ongewenst bezoek in zijn woning was geweest. Een achterdeur van de woning bleek opengebroken te zijn. De woning werd geheel doorzocht waarbij kasten en laden doorzocht werden en de inhoud daarvan over de vloer werd gegooid. Ontvreemd werden een geldbedrag van enkele honderden guldens, diverse sieraden en juwelen. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Op zondag 18 november 2001 werd tussen 12.00 en 21.00 uur tijdens de afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan het Schildersplein te Maastricht. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een achterdeur. De woning werd doorzocht waarbij en computer, een printer en een scanner werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Zondagmiddag 18 november 2001 omstreeks 15.45 ontdekte de bewoner dat er tijdens zijn afwezigheid in zijn woning aan de Westrand te Maastricht een inbraak had plaatsgevonden. Bij thuiskomst zag hij dat aan de achterzijde van zijn woning een raam was geforceerd. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij diverse aangetroffen sieraden werden ontvreemd. Van de inbraak is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 18 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag de automobilist omstreeks 19.15 uur vanaf de Bazuinstraat te Maastricht op een agressieve manier wegrijden. Op de Fort Willemweg te Maastricht volgde daarna een controle van de bestuurder waarbij bleek dat hij naar alcohol rook. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was zijn auto mogelijk niet meer verzekerd terwijl de APK keuring was verlopen. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Maastricht, brandstichter aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen kort na middernacht aangehouden als verdacht van het plegen van een brandstichting, waarbij hij een brandende krant in een brievenbus van een woning stak.
Een getuige zag maandagmorgen kort na middernacht dat een man een brandende krant een brievenbus van een woning in het stadsdeel Witte Vrouwenveld naar binnen duwde. De brandstichter liep daarop weg, waarbij de getuige onmiddellijk de politie waarschuwde. Hij kon de politie een goed signalement van de betreffende man geven waarop deze kort daarna door de politie aangehouden werd. Hij werd voor verder onderzoek aan het politiebureau ingesloten. De man bekende de brandstichting gepleegd te hebben als wraakneming vanwege een eerdere mishandeling waarbij een familielid het slachtoffer was geworden. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. De woning liep geen schade op. De brandende krant bleek uit de brievenbus op straat gevallen te zijn waardoor er geen schade ontstond. De bewoners van de betreffende woning bleken niet thuis te zijn.

Maastricht, vernieler aangehouden:
Een 38 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmorgen 19 november 2001 door de politie aangehouden na het aanrichten van enkele vernielingen.
De man vernielde maandagmorgen omstreeks 04.50 uur met een klinker de ruit van een toegangsdeur van een centrale hal van een appartementencomplex aan de Hochterpoort te Maastricht. Kort daarvoor had hij ook al met een klinker een voorruit van een personenauto, die geparkeerd stond aan de Hochterpoort, aan gruzelementen geslagen. De man werd in het appartementencomplex door de politie aangehouden. De aanhouding verliep niet van een leien dakje omdat de man zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. Geboeid werd hij overgebracht naar het politiebureau. Tegen de vernieler wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. In de loop van maandagmiddag werd hij in vrijheid gesteld.

Maastricht, fietsdieven aangehouden:
Twee jeugdige inwoners van Maastricht zijn zondagmiddag 18 november 2001 door de politie aangehouden bij een diefstal van een fiets. De politie onderzoekt of beiden meerdere fietsen gestolen hebben. Een politieman in burger zag zondagmiddag omstreeks 13.50 uur een bromfiets met daarop twee passagiers over de Oeslingerbaan te Maastricht rijden. De passagier van de bromfiets voerde een fiets met zich mee. Omdat bij de politie bekend was dat op deze manier vaker fietsdiefstallen worden gepleegd werd een onderzoek ingesteld. Op de Vogelzang volgde daarop een controle. De bromfietsbestuurder vluchtte tijdens de controle op zijn bromfiets, zijn passagier achterlatend. Ook deze wilde ertussenuit knijpen maar werd na een korte achtervolging in zijn kraag gegrepen. De fietsdiefstal werd door de aangehouden verdachte bekend, waarna hij werd ingesloten aan het politiebureau. Kort daarna meldde de tweede verdachte zich aan het politiebureau in gezelschap van zijn vader. Ook hij werd ingesloten voor het instellen van een verder onderzoek. Het tweetal is zondag 18 november in verzekering gesteld. De fiets bleek zondagmiddag vanaf de fietsstalling van het Academisch ziekenhuis gestolen te zijn. Van de diefstal werd door de eigenaresse aangifte gedaan. De politie onderzoekt momenteel of beide verdachte verantwoordelijk zijn voor meerdere fietsdiefstallen. Het tweetal is woonachtig te Maastricht en heeft de leeftijd van 18 en 17 jaar.