Politiebericht Friesland: Friesland 19-11-2001
Politieberichten van 19 november (07.00 - 13.00)

Heeg: mishandeling
Zondag omstreeks 23.00 ontstond in een pand aan It Eilan onenigheid over het televisie kijken. Twee mannen, 19 en 24 jaar, zaten naar de televisie te kijken. Drie andere mannen, respectievelijk 20, 22 en 20 jaar, wilden naar een andere zender kijken. Zij kwamen enkele minuten later terug met stokken. Hiermee werden de twee geslagen. De drie mannen zijn aangehouden.

Leeuwarden: inbraak
Maandagochtend werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Celsiusweg. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er werd een kluis ontvreemd, met daarin een enkele honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 60-jarige inwoner van Hieslum.

Waldwei: nadere info ongeval van vanochtend
De vrachtwagen, die vanochtend omstreeks 04.00 uur, naast de Waldwei te water raakte, werd bestuurd door een 19-jarige inwoner van Morra. Nadat de wagen de berm raakte, hielp een stuurcorrectie niet meer. De chauffeur raakte niet gewond. Na de ochtendspits is de inhoud (groente) uit de vrachtwagen gehaald.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in de Barent Fockesstraat. Uit de woning zijn drie jassen weggenomen. Onduidelijk is hoe de verdachte(n) is binnengekomen. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heeg: inbraak auto
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd in de De Draei. Men kwam binnen door een raampje te forceren. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Heeg.

Heerenveen: diefstal bedrijfswagen
In de nacht van zondag op maandag is op het Zetveld een witte VW Transporter, met het kenteken 44 VP ZB, gestolen. Waarschijnlijk hebben onbekenden zondagmiddag de sleutels reeds ontvreemd. De waarde van de inhoud (elektrisch handgereedschap, onderdelen bakkerijmachines) bedraagt enkele tienduizenden guldens. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoner van Heerenveen.

Harlingen: diefstal auto
In de nacht van zondag op maandag is een grijze Opel Kadett (kenteken XF 49 HG) gestolen uit de Grote Ossenmarkt. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Harlingen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272