Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Activering en uitstroom Inkomenswaarborg Handhaving Adequate uitvoering

Adequate uitvoering / Steunpunt Suwi / Bedrijfsverzamelgebouw

Bedrijfsverzamelgebouw

Steunpunt Suwi heeft als doel 131 bedrijfsverzamelgebouwen voor 1 januari 2004 te realiseren. Het zal daarom kerngemeenten stimuleren en ondersteunen bij de ontwikkeling van een gebouw waar zowel CWI als gemeenten en UWV zijn ondergebracht. Steunpunt Suwi streeft ernaar om voor 1 januari 2002 op 25 plaatsen een bedrijfsverzamelgebouw gevestigd te hebben.

Het doel van een bedrijfsverzamelgebouw is dat cliënten alle loketten in één gebouw vinden en dat de verschillende publieke instanties en private bedrijven beter met elkaar samenwerken.

Ter ondersteuning is per 1 april 2001 een stimuleringsregeling van kracht. De subsidie is afhankelijk van de locale situatie. De basis voor de financiële bijdrage is het plan van aanpak van het bedrijfsverzamelgebouw. Daarin moet een beschrijving van de participanten en de voorziene locatie staan. Bovendien moet er een kostenraming in staan van de overgang naar het bedrijfsverzamelgebouw. Hier vindt u de officiële tekst van de stimuleringsregeling.

Stand van zaken

Handboek bedrijfsverzamelgebouw
Begin december zal het praktisch handboek voor
bedrijfsverzamelgebouwen uitgebracht worden.

Inventarisatie behoeften
Onder gemeenten is geïnventariseerd aan welke ondersteuning er behoefte is en waar de knelpunten zitten. Naar aanleiding hiervan wordt momenteel een aantal kant-en-klare producten ontwikkeld: een praktisch handboek, een stappenplan, modellen bedrijfsverzamelgebouw, een checklist, best practices en een huisstijl. Deze producten worden afgestemd met VNG en Divosa, maar ook met CWI en UWV. Daarnaast zal een klankbordgroep, bestaande uit een aantal gemeenten, hieraan meewerken.
___________ zoek

zoek Home Links Sitemap E-mail
actueel

beleidsdocumenten