European Commission

CES/01/107 Brussel, 12 november 2001

Conferentie over sociale modellen in de Monetaire Unie

(Aula van de Nationale Bank van België, Brussel - 19 november 2001)

Ter gelegenheid van het Belgische EU-voorzitterschap wordt door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven van België en het Europees Economisch en Sociaal Comité een internationale conferentie georganiseerd, met als thema: "Sociale modellen in de EMU: Convergentie? Coëxistentie? De rol van de economische en sociale actoren". Deze bijeenkomst vindt op 19 november 2001 plaats in de aula van de Nationale Bank van België, in Brussel.

Doel van deze conferentie is te belichten welke gevolgen de Europese sociale modellen zullen ondervinden van de impact van de EMU op werkgelegenheid, arbeidsverhoudingen en sociale bescherming. Driehonderd vertegenwoordigers uit alle geledingen van het maatschappelijk middenveld zullen samen bekijken hoe zij de toekomst mee kunnen vormgeven. Op het programma staan o.m. toespraken door de heer Rocard, voorzitter van de commissie "Sociale zaken" van het Europees Parlement, en door mevrouw Diamantopoulou, Europees commissaris voor werkgelegenheid en sociale zaken.

De conferentie zal worden bijgewoond en toegesproken door leden van de Belgische regering: mevrouw Onkelinx, vice-premier (o.m. bevoegd voor werkgelegenheid), de heer Picqué, minister voor economie, en de heer Vandenbroucke, minister voor sociale zaken en pensioenen.

Voor meer informatie over dit evenement of over het ESC kunt u zich wenden tot onze persverantwoordelijke, de heer Foster (tel. 32 2 546 9207, e-mail: press@esc.eu.int).