Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Mercury Interactive introduceert Topaz Application

Performance Management tools voor de financiële sector

Met automatische performance monitoring voorkomt Topaz for Financial Services 'downtime' en stagnaties in financiële webapplicaties.

Utrecht, november 2001 - Mercury Interactive presenteert Topaz for Financial Services. Dit is een set automatische '24x7' test- en Application Performance Management tools, speciaal samengesteld en op maat gemaakt voor bedrijven in financiële dienstverlening.

De producten van Mercury Interactive voor het automatisch testen en optimaliseren van webapplicaties worden al ingezet door de grootste internationale financiële dienstverleners, waaronder AXA Financial, Citibank, JP MorganChase, Standard & Poor's en Wells Fargo Bank.

Bedrijven in de financiële wereld hebben te maken met een voortdurend aantal gebruikers. Vaak is sprake van complexe koppelingen tussen nieuwe, op maat gemaakte webapplicaties en traditionele (mainframe) back office toepassingen. Stagnaties ergens in de ICT-keten hebben daardoor steeds verdergaande consequenties voor de webapplicaties. En het onafhankelijke analistenbureau Giga Information Group heeft becijferd dat voor vijftig procent van de financiële webapplicaties geldt dat de kosten van één uur 'downtime' van een webtoepassing kunnen oplopen tot $ 100.000 of meer.

Met de Topaz APM tools worden (web-)applicaties voortdurend gevolgd. Automatisch worden onregelmatigheden en haperingen in de werking van de applicaties gesignaleerd en oorzaken opgespoord. Zo worden problemen opgelost voordat de eindgebruiker ze zelfs maar opmerkt. Op die manier wordt een optimale performance gegarandeerd , resulterend in beperking van de kosten en tevredenheid bij de eindgebruikers.

Topaz for Financial Services
Mercury Interactive heeft Topaz ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoogste eisen op het gebied van Application performance Management. Met Topaz worden prestaties van applicaties voortdurend gevolgd. Zodra daartoe aanleiding is, krijgen de aangewezen experts waarschuwingen en alarmeringen, waarbij Topaz zorgt voor de juiste diagnostische informatie om het probleem snel te identificeren en op te lossen. Topaz is de enige oplossing die de ervaringen van de actuele gebruikers 24 uur per dag volgt en eventuele performance-problemen herleidt naar de basis daarvan, ongeacht in welk systeem dat ook ligt, binnen of buiten de firewall.

Beveiliging en beschikbaarheid
Topaz ondersteunt standaard beveiligingsprotocollen - waaronder SSL, SSL2, HTTPS - en digitale certificaten, zodat ook beveiligde applicaties goed gevolgd kunnen worden. Daarnaast kan Topaz zelf worden ingepast als beveiligde applicatie binnen de bestaande infrastructuur. Alle communicatie tussen de Topaz-bouwstenen is gebaseerd op SSL en behoeven geen speciale 'gaten' in de firewall.

Met Topaz kan de performance worden beheerd van 'high availability' applicaties die continu voor grote groepen eindgebruikers beschikbaar moeten zijn. Topaz voldoet ook zélf aan de hoogste 'high availability' standaards, waarmee het beheerssysteem even betrouwbaar is als het systeem dat wordt beheerd.

Schaalbaar
Topaz is ontwikkeld voor de bewaking van de performance van systemen met duizenden transacties tegelijkertijd. Dit betekent dat Topaz ook aan alle eisen blijft voldoen als er applicaties bijkomen of het klantenbestand wordt uitgebreid.

Valideren van 'content'
Topaz verifieert of applicaties het beloofde leveren en waarschuwt de betreffende afdelingen voordat klanten applicatiefouten te zien krijgen, ofwel incorrecte, verouderde of gevoelige informatie die niet voor hen is bestemd. Topaz ondersteunt daarbij alle veelgebruikte protocollen en technologiëen, onder anderedie van Microsoft, Oracle, IBM, Sybase, BEA en Siebel. Bovendien kan Topaz worden geïntegreerd in de systeembeheer tools van Computer Associates, Hewlett-Packard, Tivoli en BMC.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentiepositie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.