Grontmij

Grontmij NV



19-11-2001 - Woningen in Obdam: van grondaankoop tot verkoop

De Noord-Hollandse gemeente Obdam wil meer woningen bouwen om te voldoen aan de groeiende vraag. Grontmij realiseert in een publiek-private samenwerkingsconstructie zon vijfhonderd woningen. De woningen moeten in 2008 opgeleverd zijn.

In dit project is Grontmij risicodragend ontwikkelaar. Dat betekent dat we de gronden aangekocht hebben en dat we in het verdere traject verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de openbare voorzieningen en woningen. Voor de verkoop van de woningen is een makelaar ingeschakeld.

In samenwerking met de gemeente Obdam maakte Grontmij een stedenbouwkundig ontwerp. Daarin is onder andere vastgelegd dat circa 30% van de woningen voor de sociale sector en 70% voor de vrije sector bestemd is. We zorgen bovendien voor het bouw- en woonrijp maken van het terrein en voor de invulling van waterpartijen, groenvoorzieningen en infrastructuur.

Compleet pakket
Inmiddels zijn er 180 woningen gerealiseerd. Vanaf 19 november start een nieuwe verkoopfase met hierin opgenomen 25 meerwoningen aan het water, 10 appartementen en 14 twee-onder-een-kap-woningen. Het mooie van dit project is dat we Obdam een compleet pakket diensten aanbieden. Van het aankopen van grond, via engineering tot en met het verkopen van de woningen. Op die manier nemen we de volledige zorg uit handen van de gemeente.

Meer informatie?
Neem contact op met Jan Spaan, telefoon (030) 6943261.


---