Kranten.com en Arbeidsmarkt.com sluiten partnership

Kranten.com heeft de opname van vacatures op de site en in de e-mailnieuwsbrief exclusief opgedragen aan Arbeidsmarkt.com. Dit zijn beide partijen deze week overeengekomen. De bezoekers en abonnees van de Kranten.com zijn volgens Arbeidsmarkt.com voor bedrijven een gewilde doelgroep om vacatures te vervullen.

Volgens Martin Klerx, oprichter van Kranten.com, is de doelgroep HBO+ van Kranten.com bij uitstek interessant voor het aanbieden van vacatures. "Het zijn over het algemeen jonge mensen die via het internet de headlines scannen en online werving is voor hen een bekend medium", aldus Klerx. Kranten.com verzamelt dagelijks koppen van de belangrijkste Nederlandse dagbladen en nieuwssites. Bezoekers die op een kop klikken worden direct doorgelinkt naar het betreffende nieuwsartikel op de site van de uitgever. Arbeidsmarkt.com, een ambitieuze partij op het gebied van online recruitment, zal de bezoekers van Kranten.com vacatures voorschotelen.

De overeenkomst is een opmerkelijke stap voor Arbeidsmarkt.com. "Door deze stap creëren we ineens een enorm bereik" aldus algemeen directeur Michiel Smit van Arbeidsmarkt.com. Zoals Smit uitlegt zullen er tot het eind van 2001 door o.a. dit partnership in meer dan 5.500.000 e-mails de vacatures van Arbeidsmarkt.com te vinden zijn. De alliantie met Kranten.com past in ons beleid om naast het fasegewijs verkrijgen van een hogere naamsbekendheid zo de kwaliteit van onze dienstverlening en online recruitment in het algemeen te optimaliseren. Zeker nu grote concurrenten zoals Jobpilot en Monsterboard ook hun marketinguitgaven beter moeten controleren.

Kranten.com profiel
Kranten.com is dé portal waar een totaaloverzicht van het nieuws wordt gebracht. Alle landelijke en regionale kranten in Nederland en België zijn op deze site vertegenwoordigd. In 1998 is Kranten.com opgezet door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gedurende de laatste jaren heeft er een professionalisatie plaatsgevonden en heeft Kranten.com een sterke positie op de 'online nieuwsmarkt' verworven.

Arbeidsmarkt.com profiel
Meer dan 100 bedrijven, als Siebel Juweliers, Philips, General Electric, CMG, Daihatsu Holland, BOVAG, Van Gansewinkel en Nespresso, kunnen tot de klantenkring van Arbeidsmarkt.com gerekend worden. Arbeidsmarkt.com is ruim 2,5 jaar op eigen kracht actief met haar vacaturesite en heeft hierdoor grote kennis van de Nederlandse internet recruitment markt verkregen. Tevens exploiteert het de site eWork.nl, gericht op (freelance) eCommerce personeel.
Het bedrijf met 6 medewerkers is gevestigd aan de Weena in Rotterdam.


---