Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Connect2buyer.com:
e-procurement vanuit de leverancier

Veenendaal, 19 november 2001 - Economize heeft zojuist een nieuw webportal geopend. Het betreft een website met informatie voor leveranciers die zich willen aansluiten op de elektronische inkoopsystemen (e-procurement) van hun afnemers. De site www.connect2buyer.com omvat zowel algemene informatie over e-procurement (EP) als gerichte aanwijzingen over de implementatie van EP-systemen bij specifieke grote afnemers.

E-procurement staat of valt met de beschikbaarheid van informatie over de gehanteerde standaards en de mogelijkheden van de systemen van afnemers. Die informatie ontbreekt echter in veel gevallen. Louis Engbersen, algemeen directeur van het in e-procurement gespecialiseerde Economize: "De vraag van afnemers aan leveranciers om zich op hun e-procurementsysteem aan te sluiten, stijgt sterk. Elke afnemer heeft echter zo zijn eigen eisen en ieder afzonderlijk systeem zijn technische consequenties. De adoptie van e-procurement verloopt daardoor traag, waarbij leveranciers kansen missen."

De betrokkenheid van een leverancier bij de EP-activiteiten van zijn afnemers loopt uiteen. Die kan beperkt blijven tot slechts registratie, maar ook inhouden dat er een electronische catalogus moet worden aangeleverd of dat er zelfs een volledige integratie met de back office systemen van de afnemer tot stand moet worden gebracht. Ook komt het voor dat een leverancier zijn bestaande systeem voor e-commerce moet aansluiten op het EP-systeem van een afnemer of dat moet integreren in een bestaande digitale markt. Connect2buyer.com levert in alle gevallen (gratis) de juiste informatie.

Connect2buyer.com is tevens een web-portaal waar grote afnemers ('buyers') informatie plaatsen over de specifieke implementatie van hun EP-systeem. Daarbij kunnen leveranciers gebruik maken van de door de 'buyers' ter beschikking gestelde hulpmiddelen. Op dit moment geeft connect2buyer.com informatie over de e-procurement projecten van NS Reizigers en - binnenkort - die van ING Groep.

Economize
Economize BV is sinds augustus 2000 actief als gespecialiseerde partner op het gebied van e-procurement en de daaraan gerelateerde leveranciersprocessen. Het bedrijf ondersteunt bedrijven bij de versnelling van de implementatie van EP-systemen en leveranciers bij de aansluiting op de verschillende bestaande EP-systemen van hun afnemers. Naast consultancydiensten biedt Economize de web-portal www.connect2buyer.com en het Supplier Care Center. Economize ondersteunt leveranciers ook met kennis op specifieke vakgebieden zoals catalog en content management, back office integratie en de integratie van e-commerce en e-procurement. Meer informatie over Economize is te vinden op http://www.economize.nl.

Voor meer informatie
Economize BV
Louis Engbersen, algemeen directeur
Telefoon: 0318 545700
E-mail: l.engbersen@economize.nl
of
Presscom PR & Marketing, Madeleine Kok
telefoon 030-6051415
E-mail: l.t.vrugt@inter.nl.net