Euronext Brussels

Persberichten - 19/11/2001

Tessenderlo Group investeert in nieuwe elektrolyse-eenheid

Tessenderlo Chemie NV plant de bouw van een nieuwe elektrolyse-eenheid te Tessenderlo die operationeel zal zijn tegen einde 2004. De procedure tot het bekomen van de nodige vergunningen loopt.

Door de geplande bouw realiseert Tessenderlo Group een uitbreiding van haar productie van natron- en kaliloog met ruim 100 000 ton. Deze investering beantwoordt tevens aan een groeiende vraag naar MVC, grondstof voor PVC en naar tolueenderivaten, veel gebruikt in toepassingen van de fijnchemie als farmacie (o.a. antibiotica), agrochemie, smaak- en geurindustrie.

De nieuwe installatie maakt gebruik van membraantechnologie.

Tessenderlo Group, één van de Europese marktleiders voor kaliloog, zal hierdoor haar huidige capaciteit aan kaliloog sterk kunnen vergroten en haar marktleiderspositie verstevigen. Door deze investering zal 150 000 T/jaar kaliloog beschikbaar zijn. Dit laat toe het groeiend Europees tekort dat zich manifesteert te compenseren.

Tessenderlo Group is een internationale chemiegroep met meer dan 112 vestigingen in 22 landen. Er werken ongeveer 8 000 personen voor de groep, waarvan 2 500 in België. De geconsolideerde omzet bedroeg 1 818 miljoen EUR in 2000 en werd gerealiseerd in vijf sectoren (minerale chemie, fijnchemie, natuurlijke organische producten, PVC, kunststofverwerking).

De groep is Europees marktleider of wereldleider voor de meeste van haar producten. Tessenderlo Chemie NV is genoteerd op de beurs en maakt deel uit van de BEL 20.

Bron: Tessenderlo
Provider: Euronext Brussels