Breed Platform Verzekerden en Werk

Vanaf eind 2000 worden mensen vanuit de WAO en WW begeleid naar werk door commerciële bedrijven. Sinds die tijd komen bij het BPV&W klachten binnen over de dienstverlening van deze reïntegratiebedrijven. Veel mensen geven bijvoorbeeld aan dat ze zelf weinig in te brengen hebben in hun reïntegratietraject en dat ze het gevoel hebben overal zelf achteraan te moeten. Het BPV&W wil mensen die onlangs begeleid zijn of momenteel begeleid worden door een reïntegratiebedrijf nadrukkelijk oproepen om hun ervaringen te melden tijdens de meldweek. Alle ervaringen en knelpunten zullen gebundeld worden en onder de aandacht van politici, beleidsmakers, uitvoeringsinstellingen en reïntegratiebedrijven worden gebracht. Natuurlijk kunt u bij de Helpdesk ook terecht met alle vragen over dit onderwerp.

Bel ons, graag horen wij uw ervaringen. Bel naar: Helpdesk Gezondheid, Werk en Verzekeringen: 020 - 4 800 300 (ma t/m vrijdag van 12 - 20 uur).

U kunt in die week ook het vragenformulier online invullen.

Voorbeelden van klachten over reïntegratiebedrijven

Man zit wegens overspannenheid twee jaar in de WAO en wil graag weer aan de slag. Een reïntegratiebedrijf heeft nu opdracht gekregen om hem naar werk te begeleiden. De begeleiding is echter onvoldoende, vindt hij. Iedere keer moet hij achter de reïntegratiemedewerkers aan in plaats van andersom. Bovendien is het verloop onder de medewerkers binnen het bedrijf erg groot. Hij krijgt telkens met een andere medewerker te maken.

Een medisch secretaresse van 26 jaar zit in de WAO vanwege een whiplash. Ze wordt begeleid door een reïntegratiebedrijf. Volgens de consulent was ze niet geschikt voor een baan, waarvoor ze al was aangenomen en waarvoor ze volgens zichzelf zeer geschikt was. "Ze vond dat ik tè actief bezig was met solliciteren. Dat mocht niet meer."

Een verpleegkundige van 50 jaar is via het GAK doorverwezen naar een reïntegratiebedrijf. Ze is ontevreden over de begeleiding van de consulente. Zo heeft de consulente haar niet betrokken bij het opstellen van het reïntegratietraject. Terwijl ze wel zelf ideeën en voorstellen voor reïntegratie had. Ze heeft hierover contact met het GAK opgenomen en start binnenkort bij een nieuw reïntegratiebedrijf.

Hier vindt u een uitgewerkte vraag over begeleiding van een reïntegratiebedrijf


---

©2001 BPV&W
webmaster@bpv.nl menubalk