Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagmiddag 19 november 2001
16:12 maandag 19 november 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Perspiket en -voorlichting tot donderdagmiddag)

GIETEN
Ongeval met letsel
Maandagmorgen tegen 7.30 uur is een 18-jarige man uit Gieten geschept door een passerende auto. Hij liep vanachter een bestelbus de rijbaan van de Eexterweg op. Hij zag een auto naderen, maar zag de auto daarachter over het hoofd. Deze auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Gasselternijveen, schepte de 18-jarige. Hij kwam met zijn hoofd op de voorruit, en is met hoofdletsel naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

BEILEN
Inbraak
Afgelopen weekend is ingebroken in het gebouw van de Drentse Sportfederatie aan de Eursingerweg. Er is een computer met scanner gestolen, en een tas met 25 badmintonrackets.

SMILDE
Fietsen gecontroleerd
Samen met enkele ouders heeft de politie de fietsen gecontroleerd van de scholieren van de groepen 5 tm 8, van de Margrietschool. Daarbij bleek dat op een kleinigheid na de meeste fietsen in goede staat verkeerden.

SMILDE
Auto-inbraak
Zondagnacht is een auto aan de Industrieweg opengebroken. Een zijruit was ingeslagen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

NIEUW-WEERDINGE
Bromfiets gestolen
Zondagnacht is een bromfiets gestolen uit een schuur aan de Herenlandweg. De 42-jarige bewoner meldde de diefstal, en gaf aan dat ook de helm was gestolen.

RODEN
Hardleerse winkeldief vastgezet
Maandagmiddag tegen 14.00 uur is een 37-jarige vrouw uit Assen betrapt bij winkeldiefstal in een drogisterij aan de Heerestraat. Na aanhouding werd, zoals gebruikelijk, contact opgenomen met Justitie. Daar bleek dat ze, wegens eerdere diefstallen, een week detentie tegoed had. Die kan ze nu direct uitzitten.

EMMEN
Inval na weedlucht
Maandagochtend is een inval gedaan in een woning aan de Fokkingeslag. Omwonenden hadden geklaagd over een sterke weedlucht. In de woning werden ongeveer 20 gedroogde toppen van hennepplanten aangetroffen, en enkele wapens, zoals een zwaard, slagwapens en een stroomstok. De weedplanten en de wapens zijn in beslag genomen. De bewoners zullen op een later tijdstip worden uitgenodigd voor een verklaring.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe