Politiebericht Den Bosch 19-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN RUITEN MET KNUPPEL (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor vernieling van ruiten en bedreiging van zijn 42-jarige benedenbuurvrouw aan de Eindstraat in s-Hertogen-bosch. De man ergerde zich volgens zijn zeggen aan de lawaaioverlast die hij al geruime tijd van zijn benedenbuurvrouw had. Hij was het beu en sloeg met een honkbalknuppel twee kleine slaapkamerramen in en bedreigde de vrouw verbaal. Hij is aangehouden en ingesloten.

DRUGSDEALER DOOR VERKEERSOVERTREDING TEGEN DE LAMP (Hintham)

Maandagmiddag is een 19-jarige Bosschenaar door een verkeersovertreding op Hintham in Hintham tegen de lamp gelopen voor het bezit van dertig bolletjes harddrugs. De man reed met zijn bromfiets aan de verkeerde kant van de rijbaan en bleek bij controle geen bromfietscertificaat te hebben. Tijdens de controle kwamen er 15 bolletjes cocaïne en 15 bolletjes heroïne tevoorschijn. De man is aangehouden en de harddrugs zijn inbeslaggenomen.

WERKNEMER AANGEHOUDEN MET VERVALST PASPOORT (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen hebben agenten bij een bedrijf aan de Veemarktkade in s-Hertogenbosch een 25-jarige man aangehouden met een vervalst paspoort. Een medewerker van het bedrijf ontdekte dat de verdachte gebruik maakte van een vals paspoort en waarschuwde de politie. De man is daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De Vreemdelingendienst heeft medewerkers van het bedrijf geïnstrueerd in het ontdekken van valse reisdocumenten.

INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT (s-Hertogenbosch)

Zondagavond hebben een 31-jarige Empelse en een 41-jarige Bosschenaar, een 31-jarige inbreker op heterdaad betrapt bij een woninginbraak op de Antoon der Kinderenlaan in s-Hertogenbosch. De Empelse was op bezoek bij haar 71-jarige moeder en constateerde op een gegeven moment dat er een deur van de woning openstond. Omdat zij het niet helemaal vertrouwde nam zij poolshoogte op de eerste verdieping van de woning maar trof niets aan. Toen de vrouw wegging zag zij op de bovenverdieping gordijnen bewegen. Zij waarschuwde de 41-jarige buurman van haar moeder en vroeg hem mee te gaan. In de woning troffen beiden de inbreker aan. De buurman hield de man, ondanks bedreigingen in zijn richting, in afwachting van de politie vast. De verdachte is aangehouden en bleek portemonnees en sieraden uit de woning in zijn zak te hebben. Hij is ingesloten en inverzekeringgesteld.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 36-jarige Bossche gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Bruistensingel in s-Hertogenbosch. De vrouw is de macht over het stuur kwijtgeraakt en via een lantaarnpaal en een boom vlak voor een naast de weg gelegen watertje tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met een gebroken borstbeen en rugletsel opgenomen in het GZG.

VERDACHTE DOORRIJDEN NA AANRIJDING MAAKT AMOK (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 41-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Kooikersweg in zijn woonplaats aangehouden voor het doorrijden na aanrijding zonder hij zijn identiteit bekend had gemaakt. De verdachte parkeerde zijn auto op een parkeerplaats op de Kooikersweg en reed daarbij tegen een andere geparkeerde auto. Hij ging zonder zijn identiteit bekend te maken zijn woning binnen. De benadeelde waarschuwde de politie. De verdachte bedreigde de agenten verbaal met de dood, wilde zijn naam niet opgeven en gedroeg zich agressief. Hij is daarop aangehouden. Beide voertuigen liepen schade op.

INBRAAK JUWELIERSZAAK (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is ingebroken bij een juwelierszaak aan de Lokerenpassage in s-Hertogenbosch. De daders vernielden een ruit en wisten een nog onbekende hoeveelheid sieraden buit te maken.

BOSSCHENAAR MISHANDELT TE HULP GESCHOTEN ECHTPAAR (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 53-jarige Bosschenaar ernstig gewond geraakt toen zijn 47-jarige vrouw en hij, een 32-jarige Bossche te hulp schoten die op de Postelstraat in s-Hertogenbosch, door haar 35-jarige vriend werd mishandeld. De verdachte is aangehouden. Het echtpaar liep over de Postelstraat en zag dat de verdachte zijn vriendin een aantal keren hardhandig tegen de muur smeet. De vrouw van het slachtoffer liep op het stel af en vroeg ze te stoppen. De woede van de verdachte richtte zich daarop op deze vrouw. Het slachtoffer sprong ertussen, waarop de verdachte hem sloeg en schopte. Op een gegeven moment liep de verdachte achter zijn vriendin aan. Het slachtoffer belde met zijn GSM de politie, waarop de verdachte hem neersloeg en schopte. Het slachtoffer heeft bij de mishandelingen een gebroken kaak opgelopen en moest zich in het GZG laten behandelen. De verdachte is terplaatse aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.