Politiebericht Venlo 19-11-2001
Mediaberichten 19 november (16.30 uur)

VENLO - 46 bekeuringen bij verlichtingscontroles

VENLO - In het district Venlo zijn in de week van 12 november tot en met 16 november 41 fietsers bekeurd omdat ze geen licht op de fiets hadden. Verder zijn vijf automobilisten bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. De politie in het district Venlo controleert in de maanden oktober en november extra op het voeren van een goede verlichting. Met name aan het begin van de avond worden de controles uitgevoerd op verschillende locaties in het hele district. Van 1 oktober tot en met 16 november heeft de politie in het district Venlo in totaal 236 bekeuringen opgemaakt in het kader van het verlichtingscontroleproject.

VENLO - 349 straatmaatverbalen

VENLO - De afgelopen week hebben de politie in het district Venlo en de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo in totaal 349 bekeuringen opgemaakt. De meeste bekeuringen hadden te maken met fout parkeren, namelijk 145. De andere bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting op de (brom)fiets (60), het niet stoppen voor rood licht (35), het niet dragen van de helm (20), het niet hebben van een bromfietscertificaat (9), het rijden op een opgevoerde brommer (9), rijden met een te hoge snelheid (5), het rijden in strijd met een geslotenverklaring (3), wildplassen (3), hinderlijk drankgebruik (3), fietsen in voetgangersgebied (2) en overige overtredingen (55).

REGIO 221 automobilisten bekeurd bij snelheidscontroles De politie heeft bij snelheidscontroles in de regio 221 automobilisten bekeurd.

POSTERHOLT Op de Vlodropperweg zijn maandagmiddag 4 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 40 gecontroleerde voertuigen bedroeg 62 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Vlodropperweg zijn maandagmiddag 4 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 40 gecontroleerde voertuigen bedroeg 62 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

MONTFORT Op de Stationsweg zijn maandagmiddag 13 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 150 gecontroleerde voertuigen bedroeg 73 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

MELICK Op de Dorpsstraat zijn maandagmorgen 180 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 362 gecontroleerde voertuigen bedroeg 71 km/uur waar maximaal 30 km/uur is toegestaan.

VLODROP Op de Bergerweg is maandagmorgen 1 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 18 gecontroleerde voertuigen bedroeg 58 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BERGEN Op de Rijksweg zijn maandagmorgen 11 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 183 gecontroleerde voertuigen bedroeg 112 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

HEIJEN Op de Rijksweg zijn maandagmorgen 8 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 201 gecontroleerde voertuigen bedroeg 114 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

WEERT - Verlichtingscontrole

WEERT - Bij een verlichtingscontrole op de St. Luciastraat heeft de politie maandagmorgen 4 fietsers bekeurd voor het fietsen zonder licht. De betrokkenen werden gecontroleerd tussen 07.15 uur en 07.45 uur. De politie Limburg-Noord zal ook in de toekomst vaker controleren op het voeren van zowel voor- als achterlicht.