Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2001 Dronken vrachtautochauffeur (HP 16.00 uur) Maandag 19 november 2001

Beek, dronken vrachtwagenchauffeur:
Een 38 jarige vrachtwagenchauffeur woonachtig in het Belgische Gouvy is maandagmorgen met zijn vrachtauto tegen het dak van een tunnel, gelegen onder de autosnelweg A-2 bij Beek, gereden. Na de aanrijding reed hij weg van de ongevalsplek. Hij bleek onder invloed zijn vrachtauto te hebben bestuurd.
De vrachtwagenchauffeur laadde vanmorgen zijn vrachtauto op het complex van het vliegveld Maastricht Aachen Airport en wilde na het laden richting België. Hij wilde met zijn vrachtauto onder een tunnel doorrijden, gelegen onder de A-2, ter hoogte van het vliegveld. Hij lette daarbij niet op de beperkte doorrijhoogte van de tunnel waarop hij met bovenzijde van de vrachtauto tegen het dak van de tunnel reed. Na de aanrijding reed hij met zijn vrachtauto achteruit en vervolgde zijn weg. Het laadgedeelte van de vrachtauto raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd en instabiel. Op weg richting België werd de chauffeur van de weg gehaald door een politiepatrouille die de beschadigde vrachtauto zag rijden. De auto werd naar het politiebureau te Maastricht gedirigeerd. Daar bleek de chauffeur naar het gebruik van alcohol te ruiken terwijl in de auto twee recent gedronken blikjes bier werden aangetroffen. De vrachtwagenchauffeur moest daarna een ademanalyse ondergaan. Hierbij wees de uitslag van de analyse een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de chauffeur werd proces-verbaal opgemaakt. De lading van zijn vrachtauto diende aan het politiebureau in een andere vrachtauto overgeladen te worden. Na verhoor kon de chauffeur huiswaarts.
Hij bleek zondagavond 18 november behoorlijk wat alcoholhoudende drank gebruikt te hebben, terwijl hij vanmorgen bij het laden van zijn vrachtauto twee blikjes bier had gedronken. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd.