Bloemenveiling Holland


---
Bloemenveiling Holland doorbreekt 100 miljoen-grens met "Kopen Op Afstand"

Naaldwijk- Bloemenveiling Holland heeft de 100 miljoen-grens met "Kopen Op Afstand" (KOA) doorbroken. Bloemenexportbedrijf Ricoflor uit Roelofarendsveen heeft "op afstand" de 100 miljoen KOA-omzet volgemaakt. Door de gestage groei van het aantal aansluitingen is deze mijlpaal 2 maanden eerder bereikt dan verwacht.

Voor het doorbreken van de magische omzetgrens kreeg Directeur C. Bouwmeester van Ricoflor, uit handen van Commercieel Directeur A.F. Hordijk van Bloemenveiling Holland een bokaal overhandigd. Bovendien werden alle medewerkers van Ricoflor getrakteerd op taart. Ricoflor maakt al sinds mei 1998 gebruik van "Kopen Op Afstand".

"Kopen Op Afstand", gestart in 1996, geeft kopers de mogelijkheid om met behulp van de computer op afstand producten op de veilingklokken van Bloemenveiling Holland in te kopen. Op dit moment zijn er 118 aansluitingen gerealiseerd, waarvan 10 in het buitenland. Dit jaar is er met KOA al 34 procent meer omgezet dan vorig jaar om deze tijd.

De volgende stap in de ontwikkeling van KOA is het integreren van alle klokken van FloraHolland in één systeem. Hierdoor wordt het mogelijk om vanaf één werkplek op de 22 klokken van Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Eelde in te kopen.


---