FNV

Looncontroles FNV Horecabond in Noord-Brabant en Limburg Horecabond - m.verkerk@horecabond.fnv.nl

De FNV Horecabond organiseert op 19 en 26 november looncontroles in Maastricht en Vught om werknemers uit de horeca, de contractcatering en de verblijfsrecreatie te informeren. Werknemers kunnen tijdens deze looncontroles gratis hun salarisspecificaties en arbeidsovereenkomsten laten nakijken.

Tijdens eerdere looncontroles bleek dat bij veel werknemers het loon niet klopte of dat er geen arbeidsovereenkomst was. Ook constateerde de FNV Horecabond dat zieke werknemers niet volledig doorbetaald krijgen.

De ruim 290.000 horecawerknemers weten vaak niet waar ze recht op hebben. Zo is bijvoorbeeld in de laatste CAO Horeca het recht op een persoonlijk scholingsbudget opgenomen. Ook de 16.000 werknemers in de contractcatering en 15.000 in de verblijfsrecreatie zijn niet goed op de hoogte van de CAO. Werknemers kunnen daarom tijdens de looncontroles ook met vragen over hun CAO terecht.

Het houden van looncontroles is een van de activiteiten die de FNV Horecabond organiseert voor werknemers die geen lid zijn van de FNV Horecabond. Leden kunnen altijd op kantoren van de FNV Horecabond terecht met hun vragen over de CAO en het nakijken van loonspecificaties en arbeidsovereenkomsten.

Looncontroles:
Maandag 19 november: Van der Valk Hotel Maastricht, Nijverheidsweg 35, Maastricht
in zaal "Hoeve Nekum": van 14-17 uur en 18.30-20.00 uur Maandag 26 november: Van der Valk Hotel Vught, Bosscheweg 2, Vught in de "Bachzaal": van 13.30-15.30 uur
in de "Vogelzaal": van 18-20 uur

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/nieuws of http://www.fnv.nl/horecabond.