Gemeente Breda

16-11-2001

Werkzaamheden aan het fietspad Loevesteinstraat
Aanstaande maandag starten de werkzaamheden aan het fietspad van de Loevesteinstraat. Het fietspad wordt geasfalteerd. Gedurende de werkzaamheden wordt het fietspad afgesloten. Fietsverkeer wordt naar de overzijde van de weg geleid. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Het fietspad aan de oostzijde van de Loevesteinstraat wordt aangepakt in het kader van de verkeersveiligheid. Het fietspad is nu betegeld en tussen de tegels zitten grote kieren. Dit levert gevaarlijke situaties op. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, asfalteert de gemeente Breda het fietspad vanaf het Koolpad tot aan de Beukenlaan. Maandag 19 november starten de werkzaamheden met het verwijderen van de oude tegels. Vervolgens legt de gemeente een puinfundering neer waarop het asfalt wordt aangebracht. Als het weer meezit duren de werkzaamheden drie weken.
Het fietspad wordt vanaf de rotonde Lange Bunder tot aan de Beukenlaan afgesloten voor het fietsverkeer. Via borden worden fietsers verwezen naar het fietspad aan de overzijde van de Loevesteinstraat.

De weg wordt niet afgesloten voor autoverkeer. Wel kan het autoverkeer hinder ondervinden van in- en uitvoegend werkverkeer.

Breda, 16 november 2001