Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 20 november 2001. Persbericht 2001/84.

Minimabeleid Hoogezand-Sappemeer beste van de provincie

FNV-Bondgenoten komt terug op het rapportcijfer 5,3 dat de gemeente Hoogezand-Sappemeer begin dit jaar kreeg naar aanleiding van het onderzoeksrapport Gemeente Wees minimaal Sociaal 2000. Door een misverstand stond het gemeentelijk minimabeleid van de gemeente Hoogezand-Sappemeer onjuist weergegeven in het onderzoeksrapport. Op basis daarvan zijn onvolledige conclusies getrokken. Uit heronderzoek is gebleken dat het sociaal minimabeleid van de gemeente Hoogezand-Sappemeer tot de beste in de provincie Groningen behoort en bovendien tot de top van Nederland kan worden gerekend.

Zoals ook staat vermeld in de bijgaande brief zijn in het oorspronkelijke onderzoek een aantal zaken die invloed hebben op de beoordeling van het minimabeleid in Hoogezand-Sappemeer niet aan de orde gekomen. Een voorbeeld is het feit dat het aanvragen van schuldkwijtschelding eenvoudiger is gemaakt door bijstandsgerechtigden ambtshalve kwijtschelding te verlenen.

Stimuleringsfonds uitgebreid

In het nieuwe onderzoek zijn nu ook de (nieuwe) mogelijkheden van het Stimuleringsfonds meegenomen. Dit fonds geeft inwoners met een minimum inkomen een financiële tegemoetkoming, zodat zij lid kunnen worden van bijvoorbeeld een sportvereniging, een cursus kunnen volgen of een toneelvoorstelling kunnen bezoeken.
Inwoners uit Hoogezand-Sappemeer die gebruik maken van het stimuleringsfonds kunnen binnenkort ook voorstellingen in de Groninger bioscopen en de Stadsschouwburg bezoeken of schaatsen in sportcentrum Kardinge. Deze voorzieningenuitbreiding kan worden gezien als een compensatie voor de voorzieningen die de gemeente Hoogezand-Sappemeer op dit moment niet kan bieden, maar waar toch veel behoefte aan bestaat.