Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.10 uur
Dodelijke aanrijding

BILTHOVEN Een 56-jarige vrouw uit Bilthoven is maandagmiddag half vier om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Een 21-jarige man uit Harskamp reed met zijn vrachtwagen over de Soestdijkseweg zuid en wilde rechtsaf de Noord Houdringelaan opgaan. Hij gaf richting aan en keek in zijn spiegels. Toch zag hij echter de vrouw die aankwam fietsen over de Soestdijkseweg over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Verkeerscontroles

DE BILT De politie heeft maandagmiddag op de Utrechtseweg tussen twaalf en twee uur gecontroleerd op snelheid. De snelheid van 2001 voertuigen werd gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur waar maximaal 80 km per uur is toegestaan.

Op de Utrechsteweg ter hoogte van Zeist werd maandagmiddag tussen één en half vier een algehele verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 16 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel of een bromfietshelm, het hebben van een oranje in plaats van een gele bromfietsplaat, verlopen APK keuring en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Verkeersongeval met letsel

ZEIST Een 71-jarige man uit Steenwijk is maandagavond rond half tien zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. De man reed over de Driebergseweg in de richting van Driebergen.

Plotseling reed hij over een vluchtheuvel. Als gevolg hiervan sloeg de auto meerdere malen over de kop en belandde uiteindelijk op zijn dak. De man werd zwaar gewond overgebracht naar het UMC.

De auto raakte zwaar beschadigd.