Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RK 15.20 uur) Dinsdag 20 november 2001

Heerlen; aanrijding

Afgelopen maandagavond omstreeks 18.45 uur vond op de Stationstraat in Heerlen een aanrijding plaats. Twee fietsers botsten met hun rijwiel tegen een autoportier dat juist, toen zij er kwamen aangefietst, werd geopend door een automobilist, een 33-jarige man uit Heerlen. Die had zijn auto langs de weg geparkeerd en wilde uitstappen toen beide fietsers eraan kwamen gefietst en tegen het autoportier botsten. Beide fietsers kwamen met hun rijwiel ten val en raakten gewond. Een fietser, een 36-jarige man uit Landgraaf liep allerlei schaafwonden en kneuzingen op. De ander, een 37-jarige vrouw uit Heerlen liep een fikse hoofdwond op en werd met, vermoedelijk een schedelbasisfractuur per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen waar zij werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak op een bedrijfsterrein aan de Breukerweg in Heerlen. Bleek dat inbrekers het hekwerk op een plaats rondom het bedrijfsterrein hadden vernield en dat er een acht-tal kratten met leeggoed (lege flessen) was gestolen. De politie-agenten die op bedrijfsterrein een onderzoek instelde hoorden plotseling geritsel in de struiken waarop plotseling een tweetal mannen uit de struiken kwamen en er meteen vandoor renden. Die konden na een korte achtervolging in de kraag worden gevat en werden aangehouden. Beide verdachten, twee mannen (22/42) uit Heerlen werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Op een terrein naast het bedrijfsterrein trof de politie de gestolen kratten leeggoed aan en die werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/bedrijf. Beide verdachten hebben bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Heerlen; ruzie
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 17.00 kreeg de politie een melding van een ruzie op de Hoppenhof in Heerlen tussen een aantal personen. Daarbij haalde op een gegeven moment iemand een mes tevoorschijn waarmee hij op een 16-jarige jongen uit Heerlen instak. Die raakt als gevolg daarvan gewond in zijn zij en aan een arm. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar medisch aan zijn verwondingen werd verzorgd (verwondingen vielen achteraf / naar verluid gelukkig mee). De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er is gebeurd, de precieze oorzaak/toedracht daarvan en naar de identiteit van de daarbij betrokken personen.