Politiebericht Friesland: Friesland 20-11-2001
Politieberichten van 20/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sumar: overval
Op zaterdag 3 november omstreeks 17.30 uur vond op de Houwinksreed een overval plaats op een 66-jarige inwoner van Sumar. Het slachtoffer werd van zijn fiets geduwd en de verdachten wilde geld. In de politieberichten van 3/11 (13.00 uur) op 4/11 (13.00 uur) is hier destijds aandacht aan besteed. Het onderzoek naar de verdachten is nog bezig. Uit het onderzoek tot nu toe is wel een duidelijk signalement van de verdachten naar voren gekomen. Verdachte 1: man, roepnaam Jan, leeftijd 30/35 jaar, fors postuur, ongeveer 100 kilogram, lengte 1.90 meter, bol gezicht, halflang lichtblond haar, tatoeage op rechter pols, onverzorgd/slordig uiterlijk. Kleding bruin leren jas, spijkerbroek, petje achterstevoren dragend. Verdachte 2: man, leeftijd ongeveer 25 jaar, tenger postuur, lengte 1.75 meter, smal gezicht, halflang (git) zwart haar, draagt bril met grote ronde glazen, onverzorgd/slordig uiterlijk. Kleding kort zwart bomberjack, donkere trui, vale zwarte spijkerbroek. De bromfiets betrof een oude damesbromfiets, merk Puch, type Maxi of Macho Rider, kleur zwart/rood. De achterste helt van het voordspatbord ontbrak, hoog stuur, zwart zadel met op achterzijde in witte letters het woord `Puch`. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Kimswerd: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 06.05 uur vond op de Greate Pierwei een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. De vrachtwagenbestuurder, een 49-jarige inwoner van Surhuizum, was vlak bij de afslag Pingjum bezig met het keren van zijn vrachtwagen. De autobestuurder, een 37-jarige inwoner van Arum, die uit de richting Arum kwam, had niet in de gaten wat er gebeurde en zag de vrachtwagen pas op het allerlaatste moment. Hij botste tegen de vrachtwagen aan. De bestuurder van de personenauto en een inzittende, een 42-jarige inwoner van Arum, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagen en personenauto werden zwaar beschadigd.

Zurich: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Steenlaan. Een zijdeur werd opengebroken. Uit het kantoor en magazijn werden twee telefoons weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 38-jarige inwoner van Zurich, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan De Ynfeart. Door verbreking van een ruit kwam men het bedrijf binnen. Diverse soorten gereedschap (boormachines en slijpmachines) werd weggenomen. Een container werd opengebroken. Hieruit werd niets weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 49-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Franeker: inbraak snackwagen
Tussen zondag en dinsdag werd ingebroken in een snackwagen, die geparkeerd stond op het Professor Wassenberghplantsoen. Een raam werd opengebroken. Uit de wagen werden 16 broodjes, 12 kroketburgers en 18 marsen weggenomen. De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272