Gemeente Ede

Raadscommissies
vergaderen op
20, 21 en 22 november

De serie vergaderingen van de raadscommissies deze maand als voorbereiding op de raadsvergadering van 20 december begint op 20 november. Komende week zijn er drie bijeenkomsten in het raadhuis. U bent als belangstellende telkens van harte welkom.

Jaarwisseling
Dinsdag 20 november vergadert de raadscommissie Algemene Zaken (AZ). De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Op de agenda staan o.a. een toelichting van politiezijde over aspecten van openbare orde en veiligheid bij de overgang van de gulden naar de Euro, de vaststelling van de Wegsleepverordening van de gemeente Ede en een notitie over de viering van de jaarwisseling 2001-2002.

Project Euro
Ook in de vergadering van de commissie Middelenbeleid, Volksgezondheid en Milieu (MVM) op woensdag 21 november komt het Euro-project ter sprake. Hierbij gaat over de aanpak binnen de ambtelijke organisatie, de wijzigingen van verordeningen en subsidieregelingen en de gevolgen voor de burgers en relaties van de gemeente. Andere onderwerpen zijn de Najaarsnota 2001, het aangaan van vaste kasgeldleningen in 2002 en de behandeling van de beleidsnotitie kapvergunningen. De vergadering begint om 19.00 uur.

Commissie WZW
Op donderdagmiddag 22 november -aanvang 16.00 uur!!- vergadert de raadscommissie Werk, Zorg en Welzijn (WZW). Er is een lange vergaderagenda, die begint met een toelichting op ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en zorg. Achtereenvolgens komen o.a. aan de orde de Nota Integraal Ouderenbeleid, de Verordening voorziening gehandicapten, de vaststelling van het beleidsplan Algemene Bijstandswet en onderdelen van de Najaarsnota 2001.

Spreekrecht voor publiek
U kunt als belangstellende de commissievergaderingen bezoeken. Inspreken mag over een of meer agendapunten als u dit van tevoren bij de commissiesecretaris aanmeldt. De volledige agenda van de commissievergaderingen ligt ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum in het Stadskantoor De Doelen, ingang Raadhuisplein 2 in Ede. De commissiesecretarissen zijn bereikbaar onder de telefoonnummers (0318) 68 08 67 mr. R.D. Lotte (AZ), 68 06 87 E. van Tol (MVM) en 68 03 79 P.J. van Lent (WZW).

---

Ede, 14 november 2001