Gemeente Deventer

Inspraak aanvulling poepplattegrond terrein rond de Bergkerk

De gemeenteraad heeft op 26 november 1990 een besluit genomen over het Actieplan Hondenpoep. Daaruit voortvloeiend hebben burgemeester en wethouders op 7 juli 1992 de eerste Deventer poepplattegrond vastgesteld. Daarop zijn de losloopgebieden (honden mogen loslopen en de poep mag blijven liggen), de poeproutes (idem, maar de honden moeten aangelijnd blijven) en de poepbakken aangegeven. De poepplattegrond is destijds tot stand gekomen na een uitgebreide, buurtgerichte inspraakronde. Sindsdien is de plattegrond een aantal keren herzien.

Voorstel aanvullingen

In de Binnenstad zijn de mogelijkheden om de hond uit te laten beperkt: alleen aan een deel van het Rijsterborgherpark en langs de Verzetslaan mogen honden hun behoefte doen. Ook staan her en der poepbakken.

Met name rond de Bergkerk worden ook honden uitgelaten, terwijl dat geen formele route is. Een taakgroep van het wijkteam heeft gevraagd deze plaats te legaliseren. Samen met de taakgroep heeft de gemeente gekeken waar dat mogelijk is, rekening houdend met andere gebruikersgroepen. Vanuit de taakgroep wordt het groen rondom de kerk heringericht, zodat de voorgestelde voorzieningen voor honden gerealiseerd kunnen worden.

Burgemeester en wethouders hebben op 23 oktober 2001 voorlopig ingestemd met de voorstellen voor aanpassingen van de plattegrond. U kunt vanaf vandaag in de inspraakprocedure uw mening geven over de voorgestelde aanpassingen.

Voorgesteld wordt de grasstrook achter de kerk als losloopgebied aan te wijzen en het grasveld bij de poort onder langs de Emmastraat als poeproute (zie plattegrond). Het voorstel heeft dit jaar in het maartnummer van de wijkkrant van wijk 1 (Binnenstad en de Hoven), de BinnenHof, gestaan. Naar aanleiding van deze publicatie zijn geen reacties ontvangen.

De ligging van de poeproutes en poepbakken is weergegeven op de kaart.

Plattegrondje terrein rond Bergkerk

Inspraak

Zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters kunnen vanaf vandaag (22 november) binnen zes weken hun schriftelijke reacties of opmerkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Indien uw reacties daartoe aanleiding geven organiseert de gemeente een inspraakavond over dit onderwerp.

Ter inzage

De concept-plattegrond ligt vanaf vandaag gedurende zes weken ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Stadskantoor, Burseplein 20. Op basis van de ontvangen reacties stelt de gemeente de definitieve poepplattegrond op.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de rayonbeheerder van wijk 1, J. Tonneijck, telefoon 693991.