Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 november 2001

Inbraak in woningen Voorhout (D1) Van maandag 19 op dinsdag 20 november werd er ingebroken of geprobeerd in te breken in een drietal woningen. De inbrekers bezochten twee woningen aan de Herenstraat en één woning aan de dr. Kuyperlaan. Het is nog niet precies bekend welke goederen bij de inbraken buit zijn gemaakt.

Inbraak in woning Hillegom (D1) Op maandag 20 november werd bij de politie aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Ammerzoden. Om binnen te komen was een raam opengebroken. In ieder geval is een computer uit de woning gestolen.

Inbraak in woningen en aanhouding Oegstgeest (D2) Tussen maandag 19 en dinsdag 20 november werd er ingebroken in een viertal woningen. Bij een woning aan Rembrandt van Rijnlaan werd een raam opengebroken. Bij een woning aan de Kerckwervelaan werd de methode van het gaatjesboren toegepast. Aan de Dahlialaan werd eerst op het balkon van de op de 1e etage gelegen woning geklommen om vervolgens een bovenlichtje open te breken. Vemoedelijk werd alleen buit gemaakt bij de laatste inbraak; sieraden en een laptop. Bij een woning aan de Rijnsburgerweg liep de bewoner op dinsdag rond 14.30 uur in zijn woning tegen mannen aan. Zij waren binnengeslopen terwijl de bewoner in zijn schuur bezig was. Hij wist ze onder controle te houden en de politie te alarmeren. Deze hield de twee, 42 en 47 jaar oud en beiden afkomstig uit Den Bosch, als verdacht van inbraak aan en sloot ze in. In de loop van de avond werden zij na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Bromfietser gaat onderuit Sassenheim (D2) Door nog onbekende oorzaak raakte een 16-jarige bromfietser uit Voorhout op dinsdag 20 november rond 1750 uur, in een flauwe bocht van de Koetsiersweg de controle over zijn bromfiets kwijt. De jongeman ging onderuit en liep daarbij onbekend letsel op. Hij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Onder invloed rijden Katwijk (D2) De politie hield op woensdag 21 november rond 02.30 uur op de Provinciale weg s1 een 37-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten zagen dat de auto die de man bestuurde zig-zaggend over de weg reed. Nadat de man met veel moeite op een stopteken van de politie had gereageerd, constateerden de agenten drankgebruik bij de man. Een ademanalyse aan het bureau lukte niet. Daarop werd van de man een bloedproef afgenomen. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij met een rijverbod van 24 uur en een invordering van zijn rijbewijs heengezonden.

Controle overlast Leiden (D4) Politie Hollands Midden heeft gisterenochtend, 20 november, gecontroleerd op overlast in het Van Der Werffpark. Het park was, op een paar mensen na die hun hond uitlieten, vrijwel verlaten. Geen bijzonderheden werden gecontstateerd.

Weggereden na verkeersongeval Leiden (D4)
De bestuurder van een witte bestelbus (een zogenaamde glaszettersbus) is maandag 19 november, nadat hij een verkeersongeval heeft veroorzaakt, weggereden zonder zich bekend te maken. Op maandag 19 november, rond 14.30 uur, liep een 13-jarig meisje uit Leiden over het trottoir van de Koekoekplaats in Leiden. Ze stak, voor de kruising van de Aalscholveroord en de Zwartemeerlaan, de rijbaan van de Zwartemeerlaan over. Op het kruisingsvlak stond de witte bestelbus stil, met de voorzijde gekeerd in de Aalscholveroord. Op een gegeven moment reed de bestuurder met zijn bestelbus achteruit en raakte daarbij het meisje. Zij kwam hierdoor ten val. In het Rijnlandziekenhuis constateerde men een gekneusde enkel.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5) Dinsdagmiddag 20 november heeft een 12-jarige fietser uit Hazerswoude-Rijndijk zijn knie bezeerd bij een verkeersongeval op de Eikenlaan. De jongen reed tegelijkertijd met een auto met aanhanger het parkeerterrein op. Vermoedelijk is hij geschrokken en naar links uitgeweken waardoor hij aan de aanhanger bleef hangen en zo'n vijftien meter werd meegesleept. De jongen is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Daar bleek dat zijn knie gekneusd was.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) Dinsdagavond 20 november heeft de politie een 40-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De vrouw had in de Diamantstraat geen voorrang gekregen van een 37-jarige Alphense automobiliste die achteruit een parkeerplaats afreed. Een aanrijding was het gevolg. De ter plaatse gekomen politie merkte dat de 40-jarige Alphense naar alcohol rook. Daarop is haar een blaastest afgenomen en is ze overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Ze bleek een ademalcoholgehalte van 1100 te hebben (220 is de limiet). Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak Moerkapelle (D6)
In een woning aan de Korenbloemstraat is ingebroken in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 november. Men kwam binnen door gaatjesboren. Uit de woning is onder andere een tas meegenomen Tijdens de inbraak sliepen de bewoners. Ook aan de Kievit heeft men geprobeerd binnen te komen door gaatjes te boren. Hier is dit echter niet gelukt door inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Ongeval Berkenwoude (D8)
Een 36-jarige Stolwijker is dinsdagavond rond 20.00 uur tegen aan boom aan de Zuidbroekse Opweg gereden. De man raakte aan de linkerkant van de weg en kwam tegen de boom aan, waarbij hij een hoofdwond opliep. Hij kon op eigen kracht uit de auto stappen, maar de passagier, een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden, heeft enige tijd met de benen bekneld gezeten. Zij kon door de brandweer bevrijd worden. Beiden zijn aar het Dijkzigtziekenhuis overgebracht. De verkeersdienst heeft ter plaatse het wegdek bekeken. Dit zou te glad zijn geworden door grondwerkzaamheden van de afgelopen week.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
In een woning aan de Speldenmakerssteeg werd op dinsdag 20 november tussen vermoedelijk 08.30 uur en 17.15 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door de achterdeur open te wrikken. In de woning werden diverse kamer doorzocht. Weggenomen werden autosleutels en huissleutels.

Inbraak in bedrijven Gouda (D7)
Afgelopen nacht, 21 november, werd in twee bedrijven aan de Zeugstraat en de Kleiweg ingebroken. In beide gevallen werden ruiten ingegooid om het pand binnen te komen. Uit de zaak aan de Zeugstraat wordt vooralsnog niets vermist. Het is nog niet bekend wat is weggenomen uit de zaak aan de Kleiweg.