Gemeente Westervoort

Nieuwe deurwaarders op pad met dwangbevelen gemeentelijke belastingen. In eerdere publicaties is aangekondigd dat de gemeentelijke belastingdeurwaarder vanaf 2 november 2001 op pad zou gaan met de dwangbevelen voor de gemeentelijke belastingen van het jaar 2001. Door persoonlijke omstandigheden zijn deze werkzaamheden niet op die datum gestart omdat de deurwaarder heeft laten weten te willen stoppen met deze werkzaamheden.
Om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders in de vergadering van 13 november 2001 besloten de werkzaamheden voor het betekenen van dwangbevelen aan het bedrijf Mandaat uit te besteden.

Mandaat is een bedrijf dat voor 350 van de circa 500 gemeenten in Nederland de dwanginvordering verzorgt.

Dit betekent dat vanaf donderdag 22 november as. belastingdeurwaarders van het bedrijf "Mandaat" op pad zullen gaan met de gemeentelijke dwangbevelen.

Op maandag 26 november 2001 is het bureau belastingen tijdens de avondopenstelling geopend van 18.00 tot 20.00 uur voor het doen van betalingen.
Goedgekeurd bestemmingsplan Hoogeind-II

Het college van burgemeester en wethouders van Westervoort maakt bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 25 oktober 2001, nr. RE2001.85317, het bestemmingsplan Hoogeind-II hebben goedgekeurd. Dit bestemmingsplan beoogt de bouw van een woning naast het perceel Heilweg 76. Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het bestemmingsplan liggen met ingang van 22 november 2001 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, afdeling AJZ/VROM. Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur
Aangezien niemand bedenkingen bij Gedeputeerde Staten heeft ingebracht, kunnen alleen belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij zich redelijkerwijs niet tot Gedeputeerde Staten konden wenden, gedurende de termijn van terinzagelegging bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s-Gravenhage, beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit.

Aanvullend kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op het verzoek is beslist. Bij gebreke van een verzoek om voorlopige voorziening treedt het goedkeuringsbesluit in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Vastgesteld bestemmingsplan Hamerden-II

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 12 november 2001 het bestemmingsplan Hamerden-II ongewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in bewoning van het pand 16a en er wordt een actuele bestemming (dienstverlening en wonen) gegeven aan het daarnaast gelegen pand Hamersestraat 16.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 22 november gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, afdeling AJZ/VROM.

Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur
Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de termijn van ter inzage legging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX te Arnhem, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Baggerplan watergangen Westervoort.

Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Westervoort werken gezamenlijk aan een baggerplan voor watergangen binnen de bebouwde kom. De bedoeling is om inzicht te verkrijgen in de kwaliteit en de hoeveelheid te baggeren watergangen en de bijhorende kosten daarvan.

Om de kwaliteit van het slib en de hoeveelheid te kunnen vaststellen dienen monsters van de waterbodem te worden genomen.

Het nemen van monsters vindt plaats in de periode van week 47 tot en met week 50 (19 november 2001 tot en met 14 december). Afhankelijk van de weerssituatie kunnen de werkzaamheden uitlopen.

In principe kan het nemen van monsters plaats vinden vanaf gemeentelijk eigendom. Daar waar particuliere percelen betreden dienen te worden zal vooraf met de betreffende eigenaren/bewoners overleg worden gepleegd.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling Openbare Werken, telefoon (026) 3179533.

Rijden door rood veroorzaakt veel ongevallen

Elk jaar vallen er in Gelderland ongeveer 200 slachtoffers in het verkeer doordat er iemand niet voor rood licht stopt (spoorwegongevallen niet meegerekend). Omdat lang niet alle ongevallen geregistreerd worden, betekent dit dat er in werkelijkheid waarschijnlijk veel meer ongevallen gebeuren. Om deze reden is het negeren van rood licht één van de speerpunten waarop de politie in Gelderland controleert.

Let goed op
Voor uw en andermans veiligheid is het niet alleen belangrijk om te stoppen voor een rood licht, maar ook om goed op te letten bij groen licht. Er kan altijd iemand anders door rood licht rijden, fietsen of lopen. Wees verder bedacht op hulpdiensten, zoals een ambulance of brandweerwagen.

Spoorwegovergang
Wanneer het rode knipperlicht bij een spoorwegovergang brandt, moet u altijd stoppen. Probeer niet nog snel even over te steken en slinger niet tussen de slagbomen door. Er komt namelijk altijd een trein; de ene keer meteen, de andere keer duurt het wat langer. Ook al is de trein gepasseerd, wacht tot het knipperlicht is gedoofd. Er kan nog een trein aankomen, soms op een spoor waar u het niet verwacht.

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken overeenkomstig het bepaalde in de Wet milieubeheer bekend dat de navolgende meldingen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer zijn ontvangen:

"Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer"
* Cardio Fitness Instituut Westervoort, Het Ambacht 28 te Westervoort. De melding heeft betrekking op een verandering van de inrichting (vergroting fitnessruimte).

"Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer"
* Turbo Techniek, IJsseldijk 38 te Westervoort. De melding heeft betrekking op een verandering van de inrichting en het van toepassing worden van het (nieuwe) "Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer".

Het betreft niet vergunningsplichtige inrichtingen waarvoor, voor het oprichten of veranderen, met een melding kan worden volstaan.

Nadere informatie kunt u verkrijgen via mevrouw H.G. Heezen, afdeling AJZ/VROM (tel. 026-3179500).