Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 21 november 2001

---


* Dagoverzicht

Preventieve fietsverlichtingscontroles op scholen RIJNWAARDEN / DIDAM / BABBERICH - De politie Rivierenland heeft op 20 november diverse preventieve controles gehouden op verlichting van fietsen. De controles vonden plaats bij zes basisscholen in Rijnwaarden, drie scholen in Didam, een school in Zevenaar en een school in Babberich. Aan de actie wordt naast politie, deelgenomen door 3VO en de scholieren zelf, die bijvoorbeeld uitgereikte reflectoren monteren op de fietsen. De controles vonden plaats bij daglicht. Dergelijke controles zullen deze week op alle scholen in de unit Zevenaar plaatsvinden. Vanaf volgende week zal er 'geschreven' worden. Op 20 november werden in Rijnwaarden 210 fietsen gecontroleerd. Daarvan bleken er 54 niet in orde. In Didam werden 171 fietsen gecontroleerd; 28 vielen door de mand. Van de 88 fietsen die in Zevenaar werden gecontroleerd hadden er 21 ondeugdelijke verlichting. In 47 van de 72 gecontroleerde fietsen in Babberich was de verlichting niet in orde. Aanrijding met letsel
HETEREN - Op 20 november vond rond 17.30 uur op de Uilenburgsestraat in Heteren een aanrijding plaats. Een voetganger (een 21-jarige man uit Heteren) werd, terwijl hij overstak, aangereden door een auto die werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Arnhem. De voetganger is met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis.
Parkeertoezicht: negentien bekeuringen
HUISSEN - Naar aanleiding van klachten over het parkeergedrag van autobestuurders in het centrum van Huissen houdt de politie verscherpt toezicht. Dat betekent dat de politie geregeld controleert en bekeurt. Op 20 september werden 19 foutparkeerders bestraft met een bon van negentig gulden.
Hennepkwekerijen opgerold
BEMMEL - Op dinsdag werden zijn door de politie op de Plakselaan te Bemmel vijf hennepkwekerijen ontdekt. Als gevolg daarvan werd een 33-jarige man aangehouden. De in totaal ongeveer duizend planten werden gerooid en alle apparatuur inbeslaggenomen; de wiet die had kunnen worden geproduceerd vertegenwoordigt een straatwaarde van ongeveer 100.000 gulden. Uit het ingestelde onderzoek bleek, dat de benodigde stroom illegaal werd afgetapt. De schade voor het nutsbedrijf, die aangifte deed, bedroeg enige tienduizenden guldens. Alle planten en apparatuur zijn inmiddels vernietigd.

Brandstichting in leegstaand restaurant
BEMMEL - In de nacht van 20 september kreeg de politie tegen half twee eenmelding, dat een man in Bemmel een ruit in de voordeur van een leegstaand voormalig restaurant had ingegooid en was weggelopen. Ter plaatse constateerde de politie, dat er een brand woedde in het pand. De brandweer bluste het vuur. Uit onderzoek bleek dat achter de voordeur twee matrassen lagen met een jerrycan gevuld met een brandbare stof. De trap werd door de brand beschadigd.
Man beroofd van portemonnee
LATHUM - Op 20 november heeft een 52-jarige man uit Lathum aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee met daarin een bedrag van enkele honderden guldens. De man werd op 18 november rond 23.00 uur bij een café aan de Marsweg in Lathum door een onbekende man van achteren met een onbekend voorwerp geslagen, waardoor het slachtoffer ten val kwam. Er ontstond vervolgens een vechtpartij, waarbij het de dader lukte de portemonnee te grijpen. De man raakte gewond aan zijn been en zijn nek en moest met de ambulance naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem worden overgebracht. De politie onderzoekt de zaak.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl