Athlon Groep

19 november 2001, Amsterdam

Stern Groep kondigt aandelenemissie aan ter financiering van overname autobedrijven Athlon Groep
Dit persbericht mag niet worden gepubliceerd of gedistribueerd in of worden verzonden naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië en Japan.

Stern Groep N.V. (autobedrijven, benzinestations en autodiensten) heeft vandaag een aandelenemissie aangekondigd ter financiering van de overname van de autobedrijven van Athlon Groep N.V. Fortis Bank (Nederland) N.V. zal optreden als lead manager van de emissie.

Omvang van de uitgifte
Onder verwijzing naar het prospectus van vrijdag 16 november 2001 (Prospectus) worden ter inschrijving aangeboden maximaal 850.000 nieuwe gewone aandelen in het kapitaal van Stern Groep N.V. (Stern Groep), elk nominaal EUR 0,10 (Gewoon Aandeel).

Enkele in het Prospectus vermelde bestaande aandeelhouders hebben zich jegens Fortis Bank (Nederland) N.V. (Fortis Bank) ertoe verbonden om gezamenlijk minimaal 443.000 Gewone Aandelen uit de emissie te verwerven tegen betaling van de prijs.

Stern Groep heeft Fortis Bank een optie verleend om van Stern Groep additioneel maximaal 127.500 Gewone Aandelen geleverd te krijgen tegen betaling van de prijs. Deze optie kan worden uitgeoefend tot 30 dagen na de toewijzingsdatum.

Inschrijving
De inschrijving, uitsluitend onder de voorwaarden van het Prospectus, staat open vanaf maandag 19 november 2001 tot en met woensdag 28 november 2001, 15.00 uur (Amsterdamse tijd). Fortis Bank behoudt zich het recht voor de inschrijving eerder te sluiten.

Vervroegde sluiting van de inschrijving alsmede verlenging wordt drie beursuren van te voren aangekondigd. Overige wijzigingen worden tenminste één beursdag voor het voorgenomen tijdstip van wijziging bekendgemaakt en zo spoedig mogelijk gepubliceerd in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V. alsmede in een landelijk Nederlands dagblad.

Institutionele beleggers kunnen op basis van het bookbuildingsysteem hun interesse kenbaar maken voor het aantal Gewone Aandelen dat zij wensen te kopen. Particulieren kunnen uitsluitend bestens inschrijven. Members van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. kunnen uitsluitend inschrijven bij Fortis Bank, Rokin 55, Amsterdam. Voor inschrijvingen van de members van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. wordt de procedure gevolgd zoals beschreven in Bijlage XV van het Fondsenreglement van Euronext Amsterdam N.V.

Prijs
De prijs van de Gewone Aandelen zal na sluiting van de inschrijving worden vastgesteld en naar verwachting op 29 november 2001 vóór beurs worden bekend gemaakt en zal zo spoedig mogelijk daarna worden gepubliceerd in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V.

Toewijzing
De toewijzing op basis van de inschrijving zal naar verwachting op donderdag 29 november 2001 geschieden. Het recht wordt voorbehouden om inschrijvingen zonder opgaaf van redenen geheel of gedeeltelijk niet in aanmerking te nemen. Bij overtekening zal de toewijzing systematisch geschieden, hetgeen betekent dat reductie kan worden toegepast. De hiervoor genoemde bestaande aandeelhouders hebben recht op een minimale toewijzing van gezamenlijk 443.000 Gewone Aandelen.

Betaling en levering
Betaling en levering van de toegewezen Gewone Aandelen dienen te geschieden drie beursdagen na toewijzing, naar verwachting op dinsdag 4 december 2001 (betalingsdatum), ten kantore van inschrijving.

Koersstabilisatie
Uitsluitend Fortis Bank mag transacties bewerkstelligen die de beurskoers van de Gewone Aandelen stabiliseren, zoals vermeld in het Prospectus. Een dergelijke stabilisatie conform de regels van Euronext Amsterdam N.V. kan, indien aangevangen, op ieder moment worden beëindigd en zal in ieder geval worden beëindigd 30 dagen na de toewijzingsdatum.

Verkoopprovisie
De members van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. ontvangen een verkoopprovisie van 0,25% van de prijs van de hun toegewezen Gewone Aandelen. Deze verkoopprovisie mag niet aan beleggers worden doorgegeven.

Notering
Notering aan de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. voor alle uit te geven Gewone Aandelen is aangevraagd. Naar verwachting zullen de Gewone Aandelen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, één dag na sluiting van de inschrijving, naar verwachting op donderdag 29 november 2001, tot de notering worden toegelaten.

Voorbehoud
Fortis Bank is gerechtigd onder bepaalde omstandigheden de emissie terug te trekken voordat betaling op de Gewone Aandelen heeft plaatsgevonden. Een besluit tot terugtrekking zal zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt en gepubliceerd in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V. Eerdere toewijzingen zullen in dat geval worden geacht niet te zijn gedaan.

Prospectus en overige informatie
Exemplaren van het Prospectus, alsmede de statuten en de jaarverslagen van 1998, 1999 en 2000 van Stern Groep zijn vanaf maandag 19 november 2001 kosteloos verkrijgbaar bij Stern Groep en Fortis Bank, Rokin 55,1012 KK Amsterdan (Afdeling Business Information Systems, telefoon 020 527 24 67, fax 020 527 1928).

Restricties
De verspreiding van het Prospectus kan in bepaalde jurisdicties onderworpen zijn aan juridische beperkingen. Stern Groep en Fortis Bank verzoeken een ieder die in het bezit komt van het Prospectus kennis te nemen van en zich te houden aan dergelijke beperkingen. Stern Groep en Fortis Bank aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor welke schending dan ook van zodanige beperkingen.

Voor nadere informatie:
Stern Groep N.V.
Ir. H.H. van der Kwast
Telefoon: 020-6136028

Profiel Stern Groep
Stern Groep is één van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd op de Randstad en Noord-Holland, met Amsterdam als basis. In 2000 werd met 853 medewerkers een omzet van EUR 402 miljoen behaald. De aandelen van de vennootschap zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd.

Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van autobedrijven, de exploitatie van benzinestations en de levering van autodiensten.De autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen meerdere topmerken, waaronder Mercedes-Benz, Chrysler, Opel/General Motors, Ford, Land Rover, Volvo en Renault.Stern Groep exploiteert 24 benzinestations met de merken Shell en BP. Nagenoeg alle benzinestations zijn gevestigd in de Randstad.Met de autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel, wagenparkbeheer en het inbouwen van complete bedrijfswageninrichtingen op maat.