European Union

Mauritanië : gemeenteraads- en parlementsverkiezingen Press Release: Brussels (21-11-2001) - Press: 432 - Nr: 14268/01
---
Brussel,
21 november 2001

14268 (Presse 432)

P 181/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

betreffende de gemeenteraads- en parlementsverkiezingen in Mauritanië

De Europese Unie verheugt zich over de goede organisatie, het verloop en de resultaten van de gemeenteraads- en parlementsverkiezingen in Mauritanië die op 19 en 26 oktober jl. in twee stemronden zijn gehouden. Alle kiezers hebben adequaat aan deze verkiezingen kunnen deelnemen in een sfeer van normaliteit en democratische transparantie.

Het verheugt de Europese Unie eveneens dat de resultaten van deze gemeenteraads- en parlementsverkiezingen een afspiegeling zijn van de politieke pluriformiteit van de Mauritaanse kiezers.

De Europese Unie verzoekt de autoriteiten en alle partijen in Mauritanië een constructieve politieke dialoog te voeren om het vertrouwen in de democratische instellingen te versterken en een kader te scheppen waarin alle gevoeligheden in Mauritanië vrijelijk tot uiting kunnen komen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.


---

---