Ingezonden persbericht


538 start eigen verkeersinformatiedienst

File- én flitsinformatie beschikbaar via één centraal nummer

Hilversum, 21 november 2001 - Morgen start Radio 538 met haar eigen Radio 538 verkeersinformatiedienst (VID). Via het nummer 0900-0538 (EUR 0,50 per minuut) kan iedereen, naast de actuele file-informatie, ook over flitsinformatie beschikken. Bovendien kunnen luisteraars via dit nummer zélf flitsmeldingen doorgeven, welke automatisch in het systeem zullen worden verwerkt, naast de door de KLPD aangekondigde controles. Op initiatief van Radio 538 en de VID zijn de diensten, die al langer verspreid beschikbaar waren, nu gebundeld in één uniek centraal informatienummer.

Radio 538 is al geruime tijd actief op het gebied van informatievoorziening voor weggebruikers. Zo wordt ieder uur in samenwerking met de VID file-informatie gepresenteerd en wordt regelmatig melding gemaakt van (on)aangekondigde snelheidscontroles. Nu gaat de samenwerking tussen Radio 538 en de VID een stap verder door de diensten te bundelen in één uniek nummer.

Pieter Lubberts, Operations Manager Radio 538: "Met deze dienst bieden wij onze luisteraars in de auto een extra service. Per week bereikt Radio 538 tenslotte ruim 1,2 miljoen luisteraars in de auto. Nu kunnen ze over de informatie beschikken wanneer ze deze nodig hebben."

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (