Ingezonden persbericht

Het allereerste nummer van Op Ruwe Planken is af!

En wij nodigen je van harte uit om bij de presentatie van No 1 aanwezig te zijn, op donderdag 22 november, in Zaal 4 van het Collegezalencomplex op de universiteit. De lancering vindt plaats om 16.45u.

Zorg dat je er al om 16.00u bent, want dan geeft Thomas Verbogt een masterclass creatief schrijven, ter introductie van Cultuur op de Campus' schrijfcursus Droom & Daad. Na afloop van de ORPpresentatie, om 17.00u, kun je genieten van de Wintertuin Poetry Slam in CC4 en van een drankje in het CultuurCafé.

'Wat is literatuur?' Het is de vraag die talloze redacties voor ons poogden te beantwoorden. Wij reageren slechts met een:'weten wij veel'. Nihilisme? Misschien. Of wij weigeren als redactie onze eigen maatstaven op te leggen aan anderen en bieden in plaats daarvan een breed open podium. Onze lijfspreuk: ´Blijf schrijven!´
We publiceren uit verstopte dagboeken, van volgekrabbelde bierviltjes en onderuit bureaulades. We zijn een spreekbuis voor jonge mensen die schrikken van hun eigen stem, maar haar toch durven te verheffen. We plaatsen de stukken die de meeste discussie oproepen tijdens redactievergaderingen en zijn daarbij niet bang voor controverse. Jawel, er zijn idealen, hoewel verstopt achter een muur van kreten.
Komt dat alles zien, op die donderdag in november, als je tenminste de warme open haard durft te verlaten.

Was getekend, de redactie

Opruweplanken@hotmail.com / 024 3555383 / 024 3615908

Tipje van de sluier:

Een column van Thomas Verbogt over zijn ervaringen als redactielid bij een Nijmeegs literair tijdschrift

Voordracht door Guido Hogenbirk, dichter, die publiceerde in Op Ruwe Planken No 1

Performance van VJ Martijn Grootendorst

En de hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor
OP RUWE PLANKEN No 1