Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur
Modelspoortreinen gestolen

UTRECHT In een tweedehands speelgoedwinkel aan de Twijnstraat werden in de nacht van 19 op 20 november ongeveer twintig modeltreinen, locomotieven en wagons van diverse merken (onder andere Marklin en Fleischman) gestolen.

In de etalageruit werd een gat gemaakt en via dit gat werden de treinen uit de etalage gehaald. Het is mogelijk dat de treinen via markten of media te koop worden aangeboden.

Bij een vermoeden hiervan wordt u verzocht de politie district Tolsteeg te bellen via tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op de Atoomweg vond in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 november een aanrijding schade plaats.

Omstreeks half drie reed een 45-jarige man uit Leusden met zijn auto over de Atoomweg. Ter hoogte van de kruising met de Hyperonenweg kwamen twee bromfietsbestuurders de automobilist tegemoet rijden. Door nog onbekende oorzaak week de autobestuurder uit en raakte de middengeleider.

Ter plaatse vermoedde de politie dat de man gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat de Leusdernaar te veel op had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten woensdagnacht een voor de politie bekende man zich vreemd gedragen in de buurt van geparkeerde voertuigen op de Drift.

Omstreeks kwart over twaalf besloten de agenten de man te controleren. Na een korte zoektocht troffen de agenten de man aan in een auto. De 19-jarige man uit Utrecht had inmiddels een auto opengebroken en was bezig de autoradio te demonteren.

De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Bestuurder gestolen bromfiets aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag vond na een achtervolging van een bromfietsbestuurder een aanrijding plaats waarbij de verdachte over de kop vloog en werd aangehouden.

Omstreeks half drie zagen agenten een bromfietsbestuurder met zeer hoge snelheid en zonder helm over de Marco Pololaan in de richting van de Maylaan rijden. De achtervolging werd ingezet. De 19-jarige verdachte uit Utrecht reed via de Afrikalaan, Columbuslaan, Bontekoelaan, Vasco Da Gamalaan Marco Pololaan, Fernandezlaan en de Livingstonelaan.

De bestuurder maakte tijdens zijn rit alle denkbare verkeersovertredingen en was duidelijk voornemens uit handen te blijven van de politie. Ter hoogte van een verkeersdrempel op de Livingstonelaan met de Afrikalaan kwam de scooter los van de grond en sloeg over de kop. De 19-jarige Utrechter viel van zijn scooter waarna de agenten hem konden aanhouden.

Uit onderzoek bleek dat de scooter een motorblok van een motorfiets had en dat bijna alle onderdelen van diefstal afkomstig waren. Na behandeling aan een groot aantal schaafwonden werd hij ingesloten.

Gordelcontrole
UTRECHT Op de Briljantlaan heeft de politie dinsdagmiddag een gordelcontrole uitgevoerd. Tussen half twee en half vijf werden 300 bestuurders gecontroleerd. Voor 18 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.