Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.20 uur
Dodelijk ongeval, getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Op woensdag 21 november is een 46-jarige automobilist uit Nieuwegein bij een verkeersongeval omgekomen.

Rond kwart voor zes in de middag reed een 35-jarige automobilist uit Culemborg met een grijze Honda S2000 over de linkerrijstrook van de A.C. Verhoefweg, komende uit de richting van de Barnsteendrift en gaande in de richting van de Zuidstedeweg. Achter hem reed de 46-jarige automobilist uit Nieuwegein in een zwarte Opel Vectra. De Nieuwgeiner haalde de Culemborger rechts in en wilde weer naar links gaan. Daarbij raakte hij met zijn linkerflank de rechterkant van de auto van de Culemborger. Hierdoor raakte de Nieuwgeiner de macht over het stuur kwijt, belandde met zijn auto in de rechterberm, vervolgens via de rijbaan in de middenberm en botste daar tegen een boom.

De Nieuwegeiner moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd, maar door het ernstige letsel overleed de man ter plaatse.

De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wat er rond kwart voor zes in de middag op de A.C. Verhoefweg aan het ongeval is voorafgegaan en hoe het ongeval is gebeurd. Zij worden verzocht contact op te nemen met politie district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

HOUTEN Op woensdag 21 november is een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

In de avonduren zag een medewerker van een winkel aan de Odijkseweg dat een man enkele boeken uit een stelling pakte, deze onder zijn jas stopte en vervolgens de winkel verliet. De medewerker hield de verdachte aan.

De verdachte, 18 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de boeken te hebben weggenomen. Omdat hij nog niet eerder voor winkeldiefstal was aangehouden, werd hij met een boete van f 250,- heengezonden.