Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.00 uur
Aanvulling persbericht Gewapende Overval Parallelweg

VEENENDAAL - De politie roept getuigen op die de vier verdachten van een gewapende overval op de Parallelweg hebben zien wegrennen/fietsen. Deze overval vond omstreeks kwart voor acht op dinsdagavond 20 november plaats bij een horecagelegenheid aan de Parallelweg. Na de overval renden en fietsten de vier mannen weg via de Parallelweg richting het NS-station Veenendaal Centrum.

Aan de zuidkant van het station - op de Rembrandtlaan - splitsten de vier zich. Zij gedroegen zich tijdens hun vlucht op de Rembrandtlaan opvallend door over de stoep en dwars door struiken te fietsen. Op dat moment liepen veel mensen over straat.

Deze passanten, of mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie in Veenendaal, tel. 0900-8844.

Twee verdachten van inbraak aangehouden

VEENENDAAL Na speurwerk, waaraan ook de politiehond deelnam, hield de politie woensdagmorgen rond tien voor zes op het station Centrum twee mannen aan. Het gaat om twee inwoners van Veenendaal van 30 en 28 jaar. De mannen worden ervan verdacht enige uren eerder ingebroken te hebben in een winkel aan het Stationsplein.

Na een melding van inbraak op het Stationsplein trof de politie ter plaatse een ingegooide winkelruit aan. Aan de hand van ondermeer bloedsporen stelde de politie een onderzoek in. Zij kregen hierbij assistentie van een politiehond.

Op het station trof de politie twee mannen aan, waarvan één een wond had. De mannen zijn aangehouden. Zij ontkennen betrokkenheid bij de inbraak maar zitten nog vast.

Hulpsinte van paard gevallen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de kruising Hordenweg-Middelweg Oost raakte woensdagmiddag kort na de middag een veertienjarige vrouwelijke hulpsinterklaas gewond doordat zij van haar paard viel.

De hulpsinte was samen met enkele Pieten op bezoek geweest op een school. Haar paard was bokkig. Op de kruising gooide hij de hulpsinte van zich af. Het meisje kwam op haar rug op straat terecht en is met rug- en mogelijk nekletsel naar het UMC gebracht.

Bellend tegen paal

VEENENDAAL Een 34-jarige automobilist uit Rhenen raakte woensdagmiddag rond kwart voor twee gewond bij een aanrijding.

De man was al telefonerend met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan de Rondweg West gereden. Doordat hij ook zijn gordel niet droeg liep hij een flinke hoofdwond op als ook letsel aan zijn borst en arm.

De brandweer bevrijdde de man uit zijn auto, waarna hij per ambulance naar het Edense ziekenhuis werd gebracht.

Man bij nek gepakt voor geld
WIJK BIJ DUURSTEDE Maandagmiddag werd een achttienjarige inwoner van Wijk bij Duurstede bij zijn nek gegrepen door een man die geld wilde.

De man meldde zich woensdag bij de politie. Hij liep op de Jacob van Ruisdaelstraat in zijn woonplaats toen een man hem ineens bij zijn nek greep en riep dat hij geld wilde. De achttienjarige kreeg geen lucht meer en kon zich alleen bevrijden door de man een stomp te geven. De man liet los en de achttienjarige rende weg.

De politie is op zoek naar getuigen. Het zou gaan om een ongeveer vijftigjarige man van 1,70 meter lang met normaal postuur en grijs stekeltjeshaar. De man wordt omschreven als zwerverstype met oude kleren. Hij heeft geen baard.

Mensen die meer informatie hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug, tel. 0900 8844.