Gemeente Oegstgeest

Buurtbeheer in de Bloemenbuurt

Bestemd voor de bewoners van een aantal straten in de Bloemenbuurt: de Floralaan, Akeleilaan, Anemonenlaan, Lelielaan, Violenlaan, Ridderspoorlaan, Rozenlaan, Fresialaan, Narcissenlaan en de Gladiolenlaan.

Vanaf 1 december wordt gedurende één jaar geprobeerd in uw buurt snel en adequaat problemen op te lossen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. De centrale doelstelling van het buurtbeheer project is om de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt zoveel mogelijk te verbeteren. De gemeente wil samen met bewoners, politie, woningbouwvereniging en maatschappelijke organisaties zoveel mogelijk naar oplossingen zoeken. Dit is een belangrijk kenmerk van het project.

De gemeente vindt het belangrijk te weten wat uw mening is over uw buurt. Daarom hebben wij een marktonderzoekbureau (WBK marktonderzoek in Den Haag) in de arm genomen om bij u een telefonische enquête af te nemen. Hiermee onderzoekt het bureau of u tevreden bent met de buurt waarin u woont. U krijgt bijvoorbeeld de vraag voorgelegd of u uw buurt als veilig ervaart en of u klachten hebt over bijvoorbeeld het openbaar groen, bestrating en verlichting. U wordt daarover in december gebeld. Het telefonisch interview neemt ongeveer zeven minuten in beslag. De gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek om samen met u en andere bewoners, politie en maatschappelijke organisaties de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren. In december volgend jaar wordt een vergelijkbaar onderzoek gehouden om te kijken of gedurende het project de gewenste resultaten zijn bereikt.

De bewoners hebben in elk geval de belangrijke taak problemen te signaleren en door te geven aan de juiste instanties. Om dit zo doeltreffend mogelijk te laten verlopen, zijn wij op zoek naar een aantal vrijwilligers (buurtcoördinatoren). Deze geven de signalen van de buurt door aan de gemeente. Deze buurtcoördinatoren zullen ook nu en dan deelnemen aan overleg tussen de gemeente, politie en maatschappelijke organisaties. Wij denken daarbij aan één coördinator per straat. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, dan kunt u contact opnemen met de heer G. van Muyen op het gemeentehuis onder telefoonnummer (071) 51 91 709.

De gemeente laat per 1 december een klussenbus in uw buurt rijden die kleine problemen snel kan verhelpen. U kunt hierbij denken aan snelle reparatie van losliggende stoeptegels, het snoeien van overhangend groen en het dichten van gaten in het wegdek.

Begin volgend jaar organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst onder leiding van wethouder mevrouw H.D. Steens-Stam (bestuurlijke vernieuwing en onderwijs). U kunt dan ook suggesties en ideeën aandragen. De bijeenkomst wordt gehouden in januari 2002, nadat de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Heeft u nog vragen of suggesties? Neemt u dan contact op met de heer G. van Muyen onder telefoonnummer (071) 51 91 709.