Provincie Noord-Holland

Persbericht, 20 november 2001

Provinciale Website Beste Overheidssite
De provincie Fryslân heeft de beste overheidswebsite. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met een score van 92,7% blijft de provincie Fryslân de gemeente Eindhoven (88,1%) en het ministerie van Financiën (86,7%) ruim voor.

Alle overheidswebsites worden periodiek beoordeeld op een aantal criteria. Op het eerste criterium (gebruikersvriendelijkheid) behaalde de provinciale site een score van 90.9% De aanwezigheid van (bestuurlijke)informatie en dienstverlening zijn volgens het onderzoek optimaal (beide 100%). Het laagst werd gescoord op het criterium participatie (75%).

De website van de provincie is onlangs geheel vernieuwd. Anders dan de oude, die in 1999 en 2000 ook bij de beste tien overheidssites eindigde, is de nieuwe site opgebouwd op basis van de doelgroepen van de provincie. Dit zijn de inwoners van Fryslân (met speciale aandacht voor de jongeren tot en met 18 jaar), het bedrijfsleven, politici en andere overheden en maatschappelijke instellingen. Aangezien ook veel bezoekers op zoek zijn naar toeristische informatie is voor hen een aparte pagina op de site gebouwd. De komende maanden wordt de site verder uitgebouwd, waarbij de nadruk ligt op participatie.

De resultaten staan vermeld op http://advies.overheid.nl