CFO

CFO CNV-bond wint award met eerste CAO-afspraak over vervoerma

De CFO CNV-bond heeft vandaag (22 november) een award gekregen voor het leveren van een bijzondere en trendsettende bijdrage aan de ontwikkeling van vervoermanagement in de CAO van de branche Verpleeg- en Verzorgingshuizen. Onder deze CAO (de grootste in de zorgsector) vallen circa 200.000 werknemers.
Minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat reikte de award voor de eerste innovatieve CAO-afspraak op het terrein van vervoermanagement uit aan CFO-voorzitter Paul Koeslag tijdens het Landelijk Congres Vervoermanagement in Den Haag.

De jury voor het toekennen van de award vindt dat met het initiatief van de CFO om een afspraak over vervoermanagement in de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen op te nemen een belangrijke trend wordt gezet. De afspraak komt er op neer dat elke instelling in de branche Verpleeg- en Verzorgingshuizen in samenwerking met de ondernemingsraad een eigen vervoersplan opstelt. Doel is het terugdringen van onnodig autogebruik voor dienstreizen en woon-werkverkeer.

Volgens de jury zeggen bedrijven en vakbonden vaak dat vervoermanagement niet hun verantwoordelijkheid is. 'De CFO denkt en handelt hier anders over. De uitstraling is groot: naar hele bedrijfstakken. De jury kent dan ook uit volle overtuiging de vervoermanagement award toe aan de CFO.'

Speciale handleiding
De CFO heeft over vervoermanagement een speciale brochure uitgebracht, die bedoeld is als handleiding voor het maken van CAO-afspraken. De CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen heeft met de gemaakte CAO-afspraak een primeur. Iedere instelling binnen deze branche heeft nu de mogelijkheid om een bedrijfseigen vervoersplan overeen te komen. Als basis voor deze afspraken wordt hiervoor de CFO-brochure gebruikt.

De CFO heeft de handleiding voor afspraken over vervoermanagement in samenwerking met Vervoermanagement Nederland gemaakt. In de brochure is per vorm van vervoer aangegeven welke maatregelen op vervoersterrein mogelijk zijn. Daarnaast wordt ingegaan op dienstreizen, bedrijfsverhuizing en telewerken. De handleiding bevat een stappenplan voor ondernemingsraden. De CFO heeft themabijeenkomsten voor OR-leden in de gehele zorgsector georganiseerd om vervoermanagement verder onder de aandacht te brengen.

22 nov 01 10:55