Politiebericht Eindhoven e.o. 22-11-2001

1e persbericht 22 november 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsenvernielers
Op het Stationsplein zijn donderdag om 1.30 uur twee Eindhovenaren van 17 en 19 jaar oud aangehouden. De twee hadden op het Stationsplein verschillende fietsen tegen de grond gegooid. Zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal voor baldadigheid.

Eindhoven: Verdachte diefstal aangehouden
Op de Jan van der Heijdestraat is woensdagmorgen een 29-jarige Eindhovenaar aan-gehouden. De man werd gezocht omdat hij verdacht wordt van de diefstal van een computer in het Catharinaziekenhuis op 31 oktober. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Boschdijk is donderdag om 1.45 uur een 46-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies bijna
1,3 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van zes uren.


- Op de Hastelweg is donderdag om 4.20 uur een 32-jarige Veldhovense vrouw betrapt op het rijden onder invloed. Ook haar promillage was bijna 1,3. Ze moest haar auto zes uur laten staan en ze kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Jongen weet aan rover te ontkomen
Een 16-jarige Eindhovense fietser is woensdag rond 17.55 uur op de Busken Huetstraat ontkomen aan een jongen die hem wilde beroven. De Eindhovenaar reed daar met zijn fiets toen een fietser met een zwarte bivakmuts op het hoofd hem tegenhield. De dader pakte hem bij zijn arm vast en eiste zijn portemonnee. Toen de jongen weigerde die af te geven sloeg de dader hem met een boksbeugel in het gezicht. Het slachtoffer deed een poging te ontsnappen maar dat lukte niet. Pas nadat hij terugsloeg kon hij, met de portemonnee nog in zijn bezit, wegfietsen.

Helmond: Man in woning overvallen
Een 63-jarige Helmonder is woensdag even na 20.30 uur in zijn woning aan Bij de Essen overvallen. De man zat naar het voetballen te kijken toen de bel ging. In de veronderstelling dat er een bekende aan de deur was, deed hij de deur open en liep, zonder te kijken wie het was, weer naar de woonkamer. Daar zag hij pas dat het een onbekende man en vrouw waren. Ze vroegen of ze van het toilet gebruik mochten maken. De man vond dat goed en ging weer zitten. Op dat moment werd hij met een bierfles op het hoofd geslagen. Uit zijn broekzakken werd fl. 550,= gehaald. Daarmee verdwenen de man en vrouw. Zij waren ongeveer 20 jaar oud en spraken volgens het slachtoffer Engels of Iers. Het slachtoffer is in het Elkerliekziekenhuis behandeld. Hij had een hoofdwond.

Helmond: Verdachte beroving aangehouden
In een woning aan de Bernadettestraat is donderdag om 1.30 uur een 53-jarige Helmonder aangehouden. De man werd gezocht omdat hij verdacht wordt van een beroving op 14 november. Hij zou een 55-jarige Helmonder in diens woning aan de Guljestraat hebben beroofd. Het slachtoffer werd, toen hij thuis kwam en de voordeur ontsloot van achter vastgepakt. Hij werd geslagen en de aanvaller pakte de portemonnee uit zijn broekzak. In de portemonnee zat fl 110,=. De verdachte werd opgespoord door een signalement van een getuige. De man is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Auto gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Paulus Potterlaan een groene Mercedes Benz bestelbus met het kenteken VN-91-HD gestolen.

Gemert: Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Afgelopen dinsdag en woensdag heeft de politie van Gemert-Laarbeek twee mannen uit Gemert van 19 en 20 jaar oud aangehouden. De twee verdachten zouden betrokken zijn bij een openlijke geweldpleging op zondag 18 november rond 4.30 uur op de Beeksedijk. Na een onenigheid in een horecagelegenheid in Gemert reed een 19-jarige man uit Lieshout met zijn auto naar Beek en Donk. Er zaten nog enkele vrienden in zijn auto. Op de Beeksedijk werd hij gesneden door een personenauto waarin de verdachten zaten. Zij vernielden enkele ruiten van de auto van de man uit Lieshout en schopten het slachtoffer. Daarna verdwenen ze. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Planten uit tuin gestolen
Een bewoonster van de Uilenburg meldde donderdagmorgen dat er s nacht drie planten uit haar tuin waren gestolen. Het waren twee skimmias en een sneeuwbollenboompje.