Productschap Wijn

Nieuws

Agthuysen Primeurwijn 2001

Ook Nederland heeft zn primeurwijn!

Wijngaard de Agthuysen in Zuidland maakt al sinds jaren de enige Nederlandse Primeurwijn. Ook dit jaar weer. Een jaar waar in de weersomstandigheden niet altijd optimaal waren. Toch is het ook nu weer gelukt een uitstekende Primeurwijn te maken. Een diep donkerrode, naar fruit geurende bijzonder smakelijke fruitige wijn.

Juist door het uitstekende weer in augustus met record temperaraturen van 33 graden en meer zijn de druiven voor onze primeurwijn volop rijp geworden. De druif Marechal Foch die we voor deze wijn gebruiken wordt geheel zonder gebruik van chemische middelen of kunstmest gekweekt . Puur natuur dus. En de

Druiven werden zo rijp dat ze zonder enige toevoegingen bijna 12 % alcohol in de wijn bereikten!

Om alle wijnliefhebbers de mogelijkheid te geven deze unieke wijn te proeven zetten we op zaterdag 17 november vanaf 11 uur onze deuren wijd open. Al onze andere wijnen zijn dan natuurlijk ook te proeven. Ook wijnmakers en druivenkwekers zijn van harte welkom met hun vragen en problemen op het gebied van hun hobby. De kelders en machinerie zijn te bekijken en voor de kinderen hebben we dieverse spelletjes zodat ze zich niet hoeven vervelen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Fred en Silvia Lorsheijd

Wijngaard de Agthuysen

Stationsweg 55a

3214 VJ Zuidland

Tel 0181 452172

E-mail agthuysen.Zuidland@zonnet.nl


Copyright © 1996-2001 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum