Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 november 2001

Autobrand Noordwijk (D1) Op een parkeerterrein bij de Schans ontstond op woensdagavond 21 november brand in een geparkeerde auto van een aldaar wonende bewoner. De brandweer bestreed de brand. De voorzijde van de auto, motorblok en banden, brandden uit. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Zij sluit brandstichting niet uit.

Inbreker overlopen en aangehouden Oegstgeest (D2) De politie hield op de woensdagochtend van 21 november in een tuin van een woning aan de Johannes Duikerstraat een 35-jarige man uit Hamburg aan. De man die in de woning had ingebroken was door de bewoners bij thuiskomst overlopen. Zij waarschuwden onmiddelijk de politie en hielden de verdachte zolang onder controle. De politie nam de verdachte uit Duitsland over van hen over. In zijn zakken werden enkele goederen aangetroffen die door hem uit de woning waren gestolen. De politie sloot de man in en stelt een nader onderzoek in.

Brandje in garagebox Katwijk (D2) In een garagebox achter de winkels aan de Julianalaan onstond woensdag 21 november laat in de middag brand. Vermoedelijk ontstond deze nadat spelende jeugd in de poort achter de garagebox vuur door de ventilatieroosters had gegooid. De brandweer bluste het vuurtje. Over brandschade is niets bekend.

Schoorsteenbrandje Rijnsburg (D2) In een schoorsteen van een woning aan Het Corteland ontstond woensdagavond 21 november brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Kop-staart aanrijding Katwijk (D2) Bij een kop-staart aanrijding op woensdag 21 november omstreeks 19.00 uur is een 30-jarige automobiliste uit Leiden gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Vlaardingen reed over de Tjalmaweg komende uit de richting van de Wassenaarseweg. Voor hem reed een automobilist uit Amstelveen. Volgens de automobilist uit Vlaardingen remde de Amstelvener plotseling. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de eerste naar links waarbij hij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting de automobiliste. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

Inbraak in woning en aanhouding verdachten Rijnsburg/ Valkenburg(D2) Op woensdagavond 21 november werd er ingebroken in een woning aan de Frederikslaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. Kort na middernacht zagen agenten op de Voorschoterweg in Valkenburg een auto rijden met daarin drie personen. Deze gedroegen zich zo verdacht dat de agenten besloten de inzittenden en de auto te controleren. In de auto troffen de agenten diverse werktuigen aan die geschikt waren om in te breken of auto's open te maken. Mogelijke betrokkenheid met de eerdere inbraak in Rijnsburg werd niet uitgesloten. De mannen, van 22, 39 en 27 jaar en afkomstig uit Almere en Amsterdam, zijn daarop aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt straatrover op Leiden (D4) De politie heeft woensdagmorgen 21 november in zijn woning een 15-jarige Leidenaar aangehouden. De jongeman had op donderdag 25 oktober in de middag op de Kagerstraat van een 15-jarige jongen uit Oegstgeest een pakje sigaretten en een klein geldbedrag afhandig gemaakt. Twee groepen fietsende jongens kwamen elkaar daar tegen. De verdachte liet de Oegstgeestenaar stoppen en dwong hem zijn zakken leeg te maken. Na politieonderzoek kon de verdachte worden aangehouden. Op vrijdag 23 november wordt hij bij justitie voorgeleid.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op donderdag 22 november rond 04.50 uur op de Leeuwenhoekstraat een 31-jarige automobilist uit Leiden aan. Gezien de rijstijl dachten de agenten aan drankgebruik. Een ademanalyse aan het bureau gaf inderdaad een getal van 490 ug/l. aan. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De verdachte kon zich niet vinden in de uitslag en liet een tegenonderzoek in de vorm van een bloedonderzoek doen. Op eigen kosten, fl 184,--, werd van hem bloed afgenomen.

Getuigen gezocht Leiden (D4) De politie is op zoek naar twee getuigen die vrijdagavond 16 november gesproken hebben met een 20-jarige Leidse. De Leidse was in de trein van Voorhout naar Leiden betast en lastig gevallen door drie mannen. De trein vertrok rond 21.35 uur vanaf Voorhout en kwam ongeveer vijf minuten later aan op Centraal Station Leiden. Vervolgens is ze vanaf het Centraal Station met de getuigen richting de Breestraat gelopen en heeft ze hen de daders aangewezen. De politie die kort daarna gewaarschuwd werd, heeft de daders echter niet meer in de omgeving aangetroffen. De getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau aan de Langegracht in Leiden.

Controle op diverse verkeersovertredingen Voorschoten (D4) In de gemeente Voorschoten wordt regelmatig door de politie gecontroleerd op diverse verkeersovertredingen. Zo wordt er gecontroleerd op snelheid, rijden door roodlicht, verlichting, dragen van de autogordel en alcoholgebruik. Maar ook andere overtredingen zoals parkeerovertredingen krijgen de nodige aandacht. Er worden regelmatig bekeuringen gegeven voor het onjuist parkeren in de blauwe-zone-gebieden in het centrum en de aangewezen lokaties voor grote voertuigen. Parkeerovertredingen die de veiligheid in gevaar brengen en de vrije doorgang voor het verkeer belemmeren, bijvoorbeeld voetgangers en minder validen, krijgen daarbij bijzondere aandacht. Een bekeuring voor dergelijke overtredingen bedraagt ongeveer f 90,00.

Verkeersongeval Zevenhoven (D5)
Woensdagmorgen 21 november is een 34-jarige automobiliste uit Zevenhoven lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval op de Achterweg. De vrouw kwam met een voorwiel van haar auto in de berm terecht, verloor de macht over het stuur en reed de bermkant af tegen een boom. De auto kwam achterstevoren terecht in de naast de weg gelegen sloot. De vrouw is voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. Ze kon in de loop van de middag het ziekenhuis verlaten met veel spierpijn en twee kleine verwondingen in het gezicht.

Woninginbraken Alphen aan den Rijn (D5) Woensdag 21 november, tussen ongeveer 16.30 en 20.00 uur, is er ingebroken in twee flats op de eerste verdieping aan de Preludeweg. In beide gevallen is men via het balkon naar boven geklommen en is er een raam geforceerd. Uit de ene woning is foto-apparatuur, sieraden en geld ontvreemd, uit de andere woning een GSM. De technische recherche onderzoekt of de dader(s) sporen hebben achtergelaten. De bewoners hebben aangifte gedaan.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 november heeft de politie tijdens een verkeerscontrole op de Utrechtstraat een 39-jarige automobilist uit Alphen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Na de blaastest is de man overgebracht naar het bureau voor een ademanalysetest. Zijn ademalcoholgehalte was 810 (220 is de limiet). Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning Waarder (D7)
Bij een inbraak in een wonin g aan de Mr. P. Van Vollenhovenstraat in Waard3r zijn vreemde valuta, sieraden en een brandweeronderscheiding voor trouwe dienst weggenomen. De daders zijn door een slaapkamerraam te forceren binnengekomen en doorzochten de woning.

Aanrijding met Gouda (D7)
Reed een 56-jarige Gouwenaar in zijn auto over de Woudstraat, komende uit de richting van de Klimopstraat. Hij verslikte zich in een snoepje en kreeg het benauwd. In plaats van te remmen gaf hij per ongeluk gas en reed tegen een witte bestelbus. Door de botsing liep de man een blauw linkeroog op. Hij werd afgevoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis.