Euronext Brussels

Persberichten - 22/11/2001

GIMV Investeert 4 Miljoen Usd In Interwise Ltd., Een Van Oorsprong Israëlische Leverancier Van E-Learning En Collaboration Software

GIMV Investeert 4 Miljoen Usd In Interwise Ltd., Een Van Oorsprong Israëlische Leverancier Van E-Learning En Collaboration Software

GIMV investeert 4 miljoen USD in Interwise Ltd., als onderdeel van een derde plaatsingsronde van 34 miljoen USD. Andere nieuwe investeerders in deze ronde zijn Accenture Technology Ventures (US), Lazard Technology Partners (US) en Morgan Keegan (US). De onderneming ontvangt ook vers kapitaal van de reeds bestaande investeerders, waaronder UBS capital (UK), Leeds Equity partners (US) en Jim Manzi, de voormalige voorzitter en CEO van Lotus Development Corp. Deze laatste wordt non-executive voorzitter van de Raad van Bestuur van Interwise.

Interwise Ltd. ontwikkelt software voor realtime video-, audio- en datacommunicatie via het Internet. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Israël, maar de hoofdzetel bevindt zich in de VS. Interwise Ltd. Is wereldwijd actief in landen als het VK, Frankrijk, Japan, China en Australië.

De nieuwe kapitaalinjectie zal aangewend worden om de verkoop- en marketingactiviteiten wereldwijd te ontwikkelen en ter financiering van onderzoek en ontwikkeling van het platform. Interwise heeft de ambitie zich vanuit de traditionele e-learning sector verder te diversifiëren om uit te groeien tot een geïntegreerde realtime leverancier van communicatieoplossingen voor bedrijven.

Tot de klanten van Interwise behoren zwaargewichten als Microsoft, SAP, PeopleSoft, Volkswagen en Berlitz.

Meer informatie over Interwise kan u vinden op www.interwise.com

Bron: GIMV
Provider: Euronext Brussels