Politiebericht Flevoland: district Noord 22-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Wegens een technische storing zijn deze berichten na 10 uur gepubliceerd.
Brand
URK De politie kreeg woensdagochtend een melding van een brand in een woning op de Holkenkamp. Ter plaatse had de brandweer de brand geblust. De ambulance was ook ter plaatse, maar kon weer weg omdat er geen gewonden waren. De afzuigkap had vlam gevat (vermoedelijk door een pan met olie op het fornuis). De 51-jarige bewoner had geprobeerd de brand met water te blussen. Door de brand is rook-, roet- en waterschade ontstaan.

Ongeval
MARKNESSE Op woensdagavond kwam een vrachtauto tegen een boom bij de Baarloseweg terecht. Daarbij raakte de bestuurder, een 34-jarige man uit Woudsend, gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De agenten ter plaatse zagen dat weg met modder bedekt was. Ook staat er een waarschuwingsbord voor slipgevaar.

Autoinbraken
CREIL Bij de politie is aangifte gedaan van autoinbraken in Creil. De inbraken vonden de afgelopen dagen plaats en daarbij zijn onder andere autoradios ontvreemd. Het gaat om inbraken onder andere op de Iglo Tademastraat, De Meute en de Jachthondenstraat.

Buurtonderzoek
DRONTEN Naar aanleiding van aangiften van auto-inbraken, heeft de politie gisteren verschillende buurtonderzoeken gehouden. Bewoners die niet thuis waren, kregen een vragenlijst in de brievenbus. De politie is onder andere op de Draf, de Volte en de Koriander geweest. Mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, worden gevraagd om zich bij de politie Dronten te melden.

Aanrijding
LELYSTAD Een 35-jarige Lelystedeling raakte woensdagnacht gewond (onder andere gezichtsletsel) toen hij tegen een verlichtingspaal langs de Zuiderzeelaan reed. Hij is per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis te Lelystad. Hij reed op deze laan in de richting van de Houtribdreef, verloor vermoedelijk de macht over het stuur en reed tegen de paal ter hoogte van het Gooise Pad. De auto ging over de kop. Omdat de politie vermoedde dat de man alcohol gedronken had, is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Het resultaat hiervan is nog niet bekend.

Aanhouding
LELYSTAD Surveillerende agenten zagen woensdagnacht een brandende vuilcontainer in het station. De politie bluste de brand en stelde een onderzoek in. Zij troffen in het station een bij de politie bekend persoon aan. Deze, een 37-jarige man uit Almere, is op verdenking van brandstichting aangehouden. Van de 37-jarige zijn de drugs die hij in zijn bezit had, in beslag genomen. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.