Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-11-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 22 november 2001

Dagelijkse berichten

Foxhol: vrouw bedreigd
In haar woning in Foxhol is woensdagnacht een 27-jarige vrouw bedreigd. De vrouw werd wakker en hoorde lawaai op de benedenverdieping van haar woning. Toen ze poolshoogte ging nemen merkte ze dat de voordeur openstond en dat er in een aantal vertrekken licht brandde. De vrouw werd direct daarop door een onbekende man van de trap getrokken en met een mes bedreigd. De boven slapende dochter van de vrouw werd vervolgens wakker en begon te huilen. Een tweede onbekende man sommeerde haar het kind weer in bed te leggen. Nadat ze dit had gedaan en weer beneden kwam waren beide mannen verdwenen. Uit de woning wordt niet vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ter Apel: dronken automobilist
Aan de Heembadweg in Ter Apel heeft de politie woensdagnacht een 36-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De politie kreeg een telefonische melding over een dronken automobilist die met zijn auto over de Ter Apelervenen zou rijden. Bij de komst van agenten daar kwam de betrokken auto hen tegemoet rijden. De automobilist ging er, bij het zien van de politieauto, direct vandoor. Er ontstond een achtervolging via de Nulweg en de Viaductstraat richting Ter Apel. Op de Heembadweg verloor de automobilist de macht over het stuur van de auto en reed in een bocht rechtdoor. Hij kwam tot stilstand in een stuk bouwland zonder dat zijn auto schade opliep. De man kon worden aangehouden wen werd naar het bureau gebracht. Daar werd bij de ademanalyse 1.55 promille alcohol gemeten. De man, die de Joegoslavische nationaliteit heeft, bleek slechts in het bezit te zijn van een Joegoslavisch rijbewijs alhoewel hij al drie jaar in Nederland woont. Naast voor rijden onder invloed krijgt hij ook proces-verbaal voor rijden zonder Nederlands rijbewijs. De man is na verhoor heengezonden.

Winschoten: vier gewonden bij ongeval
Een 46-jarige man uit Stadskanaal, zijn 40-jarige echtgenote, een 51-jarige vrouw uit Winschoten en een 26jarige politieman zijn woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Zuiderveen in Winschoten. De man uit Stadskanaal reed met zijn auto in de richting van Oude Pekela. In een flauwe bocht kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste nagenoeg frontaal op de auto van de vrouw uit Winschoten. Achter deze vrouw reed een politieauto. De politieman die de surveillanceauto bestuurde kon de wagen van de man uit Stadskanaal nog net ontwijken maar kwam daarbij naast de weg terecht. De politieauto schampte een boom en kwam in een sloot terecht. De Stadskanaalster kwam klem te zitten in zijn zwaar beschadigde auto en moest met behulp van de brandweer uit het wrak worden gehaald. De man is met onbekende letsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Hij verkeerde merkbaar onder invloed van alcohol. In verband daarmee is van hem een bloedproef genomen. Zijn echtgenote en de vrouw uit Winschoten zijn met lichte oppervlakkige verwondingen naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De politieman liep slechts enkele schaafwonden en een pijnlijk been op. De bij het ongeval betrokken autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: jongens mishandeld
Twee 15-jarige jongens uit Ten Boer zijn woensdagavond mishandeld op bij het NS-station in Appingedam. De jongens waren met de bus naar Appingedam gereisd en wilden met de trein verder reizen. Toen ze bij een mededelingenbord stonden werd een van de jongens plotseling door een onbekende man beetgepakt en tegen het hoofd geslagen. Zijn vriend rende weg maar keerde weer terug om de andere jongen te hulp te komen. Ook hij werd vervolgens door een onbekende man geschopt. De daders verdwenen daarna en zijn bij het politieonderzoek in de omgeving niet aangetroffen. Ze zijn vermoedelijk met een auto gevlucht. Een onbekend gebleven vrouw is vermoedelijk getuige geweest van de mishandeling. De politie is op zoek naar deze vrouw en andere getuigen. Verzocht wordt contact op te nemen met de politie in Delfzijl, 0900 8844.

Onstwedde: vrouw gewond
Bij een verkeersongeval op de Barkhoornweg in Onstwedde is woensdagmorgen een 32-jarige vrouw uit Musselkanaal gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto in de richting van Mussel. Nadat zij een tweetal autos had ingehaald stuurde ze weer naar rechts maar kwam daarbij in de rechter wegberm terecht. Daar schampte ze een boom en botste vervolgens tegen een tweede boom. De vrouw kwam bekneld te zitten in haar auto en liep licht hoofdletsel op. Ze is door de brandweer uit haar zwaar beschadigde auto gehaald. De vrouw, die een aantal maanden zwanger is, is daarop voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een berger afgevoerd.

Groningen: controle op Eikenlaan
Naar aanleiding van klachten en een buurtenquete heeft de politie woensdag een controle gehouden op de Eikenlaan nabij de Vensterschool. Bedoelde weg en de kruising met de Elzenlaan wordt als zeer gevaarlijk ervaren. De politie zal de komende weken vaker toezicht houden op de kruising en controleren op het rijden door rood licht en andere verkeersovertredingen. Gisteren werden 25 bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht, terwijl 16 automobilisten een bekeuring opliepen voor het niet dragen van autogordels.

Groningen: onder invloed door rijden na ongeval Een 62-jarige vrouw uit Groningen werd woensdagavond in haar woning aangehouden. De vrouw had op de Verlengde Hereweg een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerd staande auto en was na het ongeval weggereden. Op grond van het kenteken dat door getuigen was gezien kon de vrouw worden achterhaald. In haar woning bleek dat zij alcohol en medicijnen had gebruikt. Zij werd meegenomen naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de Groningse werd in genomen.

Groningen: mannen bedreigen klant
Een tweetal stadjers, 24 en 42 jaar oud, werden gisteravond aangehouden nadat zij in een supermarkt een 22-jarige stadjer hadden belaagd. De drie kregen in de supermarkt aan de Stoeldraaierstraat woorden met elkaar. Toen de stadjer de winkel verliet werd hij buiten door de beide verdachten opgewacht. Voor dat het slachtoffer echt op de fiets kon stappen werd hij van de fiets getrokken en door beide mannen geslagen. Na een korte zoektocht door enkele agenten werden beide verdachten in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: gewond na botsing met politieauto
Een 50-jarige vrouw uit Groningen raakte woensdagmiddag op de Barnsteenstraat gewond na een aanrijding met een politieauto. De vrouw zat als passagier bij een 45-jarige vrouw uit Groningen in de auto. Deze werd op de kruising met de Goudlaan aangereden door een 30-jarige politieman in een politieauto. De agent had geen voorrang verleend aan de automobiliste. De passagiere moest met borstletsel naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen forse schade op.

Groningen: heler koopt gestolen fiets
Op de Muurstraat heeft de politie een 30-jarige stadjer aangehouden die op de Vismarkt een fiets had gestolen. Surveillerende agenten zagen dat de man de fiets wegnam en vervolgens verkocht aan een 33-jarige Groninger. Nadat de koop vermoedelijk was gesloten ging de 33-jarige stadjer naar een pinautomaat en haalde daar geld. Hierna werden het geld en de fiets aan elkaar overgedragen, waarna de heler op de fiets vertrok. Na een achtervolging kon de dief op straat worden gepakt. Een van de agenten leende een fiets van een voorbijganger en ging achter de heler aan. De man vluchtte een café aan de Tuinstraat in waar hij kon worden achterhaald. Aan het politiebureau werden beide verdachten gehoord en kregen ze een proces verbaal.

Groningen: kleine hennepkwekerij
In een woning aan de Winebaheerd trof de politie woensdagmiddag een kleine hennepkwekerij aan. In verband met het afsluiten van de nutsvoorzieningen werd de woning door de politie en een deurwaarder bezocht. In een van de slaapkamers troffen agenten een in bedrijf zijnde kwekerij aan met ruim 200 in bloei staande planten. In opdracht van de officier van justitie werd de kwekerij ontmanteld. De planten en de apparatuur werden door de milieudienst afgevoerd en vernietigd. De bewoner bleek niet aanwezig. Hij zal later door de politie worden gehoord.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).