ART TECHNOLOGY GROUP

ATG Dynamo beta beschikbaar voor BEA Weblogic

ATG heeft daadwerkelijk de eerste stap gezet om het ATG Dynamo e-Business Platform beschikbaar te maken voor meerdere Application Servers, en zo de markt verder te verbreden

UTRECHT, 22 November 2001 - ATG (Art Technology Group, Inc., Nasdaq: ARTG), leverancier van e-business platform software en toepassingssoftware voor e-commerce, relatiebeheer en portals, maakt bekend dat beta-versies van haar ATG Dynamo(R) e-Business Platform voor BEA Weblogic(R) nu beschikbaar zijn. Klanten en partners die deelnemen aan het beta-programma hebben nu de mogelijkheid toepassingen te ontwikkelen voor zowel de BEA WebLogic Server(tm), als voor de ATG Dynamo Application Server.

Met deze stap lost ATG de belofte van afgelopen zomer in om meerdere verschillende application servers te ondersteunen. Dit biedt klanten die de ATG Dynamo eCRM software willen gebruiken een grotere keuzevrijheid wat betreft hun application server, en helpt ATG de markt voor haar e-business software uit te breiden naar klanten die bijvoorbeeld BEA's Weblogic al in gebruik hebben.

'BEA Weblogic is een van de belangrijkste application servers in de markt van e-business toepassingen van vandaag', zegt John Kiger, product marketing director bij BEA. 'Klanten profiteren van lagere totale kosten, als ze uitgebreide e-business toepassingen zoals die van ATG laten draaien op een krachtige 'open-standaard' application server zoals BEA Weblogic.'

Organisaties gebruiken ATG Dynamo voor personalisatie van internet-toepassingen en grotere pro-activiteit in het (via internet) beheren van relaties, om zo de klantentevredenheid en - loyaliteit te vergroten, de efficiëntie van de organisatie en de activiteiten te verbeteren, alsook om samenwerking en interactie via meerdere verschillende kanalen tegelijk mogelijk te maken. ATG ondersteunt een breed scala aan technische omgevingen om zo in de vele verschillende behoeften van klanten te kunnen voorzien. In dat kader had ATG aangekondigd ondersteuning voor alle bekende application servers te willen bieden.

BEA Weblogic werd de eerste daadwerkelijke integratiekandidaat vanwege de vraag vanuit de gezamenlijke klantenkring, en de nummer 1 positie in termen van marktaandeel van application servers. Meer dan 20 verschillende gezamenlijke klanten nemen al deel in het beta-programma, waaronder organisaties als Charles Schwab, KPMG en Hoffman LaRoche.

'ATG's platform en e-business toepassingen worden voor ons nog waardevoller, nu ze ook kunnen gaan draaien op andere application servers, 'zegt Robert Brunner, Partner voor Financial Services in KPMG Consulting. 'We zijn echt bijzonder gelukkig dat we in dit beta-programma voor ATG Dynamo op BEA Weblogic kunnen meedraaien'

ATG's e-business platform is speciaal ontwikkeld voor web-toepassingen met direkte klanten- of gebruikersinteractie. De schaalbare, op scenarios gebaseerde personalisatie van zulke web-toepassingen, en de doordachte e-commerce functionaliteit bieden organisaties een betere beheersing van de interactie met klanten of gebruikers en een beter relatiebeheer. De ondersteuning van meerdere verschillende application servers helpt ATG het bereik voor zulke relatiebeheer, e-commerce en portal-toepassingen drastisch uit te breiden.

'We zullen de ondersteuning van de platforms van onze partners verder ontwikkelen, net als de ondersteuning van ons eigen platform, om zo de best mogelijke oplossingen voor onze klanten te bieden,' zegt Joe Chung, mede-oprichter en bestuursvoorzitter van ATG. 'ATG is daarmee een van de eerste leveranciers van e-business platform- en toepassingssoftware die zijn hele produktlijn uitbrengt voor alle belangrijke application servers in de markt.'

Verdere informatie over de ondersteuning door ATG van meerdere application servers is te verkrijgen via uw ATG vertegenwoordiger of op: www.atg.com/weblogicsupport.

Over ATG

ATG(r) (Art Technology Group, Inc.) levert een zgn. e-business software platform en toepassingssoftware voor e-commerce, relatiebeheer en portals. Over de hele wereld vertrouwen klanten op ATG voor hun 'frontlijn' toepassingen voor het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties met klanten, partners en werknemers. Te gebruiken op al de populaire application servers in de industrie, waaronder natuurlijk ATG's eigen Dynamo Application Server, zijn de produkten uit ATG's geïntegreerde suite van Java (tm) toepassingen ideaal voor grote, voortdurend en snel veranderende, gepersonaliseerde Web-toepassingen. ATG en haar wereldwijde partner netwerk helpen de bekendste organisaties ter wereld hun e-commerce en relatiebeheer zodanig te ontwikkelen dat ze echte loyaliteit genereren en de verkoop doen stijgen, en zo het maximale te halen uit hun on-line activiteiten.

Op het moment heft ATG e-business toepassingen geleverd aan meer dan 800 organisaties wereldwijd, waaronder organisaties als 3M, Procter & Gamble, Consignia (UK Post Office), Alcatel, American Airlines, AT&T, Barclays Global Investors, Deutsche Post, CGNU, BMG Direct, US Army, Eastman Kodak, Ford Motor Credit, HSBC, Deutsche Bank, Sun Microsystems, Philips, Sony, Johnson & Johnson, Aegon, AGF en Wells Fargo. Het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts (USA), en er zijn regio-kantoren verspreid in Noord Amerika, Europa, Azië. Het Benelux kantoor is gevestigd in Utrecht. Voor verdere informatie over ATG, kijk op: www.atg.com.

===

(c)2001 Art Technology Group, Inc. ATG, Art Technology Group, het Techmark, het ATG Logo, en Dynamo zijn geregistreerde handelsmerken.

CONTACT:
Julie Allen Gwen Gulick
Art Technology Group The Horn Group
617/386-5228 781/356-7134
jallen@atg.com ggulick@horngroup.com

Bart van den Dobbelsteen
Art Technology Group (Europe) Ltd.
+31 30 210 6391
bdobbels@atg.com

22 nov 01 12:16