Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 11.45 u) Donderdag, 22 november 2001

District Kerkrade

Kerkrade/Wijlre; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagmorgen radarsnelheidscontroles gehouden op de Stationsstraat in Kerkrade en op de Valkenburgerweg in Wijlre. In Kerkrade werden totaal 118 voertuigbestuurders gecontroleerd en in Wijlre 136 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Kerkrade totaal 14 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden en in Wijlre totaal 19 voertuigbestuurders. Een aantal van deze snelheidsovertreders werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km p/u.

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Ailbertuslaan in Kerkrade van een 48-jarige automobilist uit Landgraaf, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Slenaken; schouderfractuur
Een 53-jarige bestuurder van een motor uit het Belgische Heusden-Zolder is afgelopen woensdagmiddag op de Heijenratherweg in Slenaken met zijn motor ten val gekomen en daarbij gewond geraakt. De Belg werd per ambulance met een schouderfractuur overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er is gebeurd.