Politie Amsterdam-Amstelland

Speciale gesignaleerdenactie
22-11-2001. Gisteren heeft personeel van het wijkteam Oud West vijf arrestaties verricht in verband met een speciale gesignaleerdenactie. Er werden 36 adressen bezocht waar mensen zouden verblijven die nog een geldboete of een straf hadden openstaan. De vijf aangehouden mensen moeten totaal nog 34 dagen zitten. Er werd totaal 2000 gulden aan achterstallige boeten geïnd. Op de adressen waar niemand aanwezig was, zijn brieven achtergelaten om de betrokkenen erop te wijzen dat ze moeten betalen. Deze actie zal worden herhaald. De gesignaleerden kunnen een onverwacht bezoek van de politie voorkomen door hun bekeuringen op tijd te betalen.


---

Krokodil in Sloterplas
22-11-2001. Woensdagmiddag rond 13.30 uur kreeg de politie een melding dat er een krokodil in de Sloterplas was gesignaleerd. Direct dachten de agenten aan een grap, maar om misverstanden en eventuele paniek te voorkomen, werd een serieus onderzoek ingesteld. Dit bleek een juiste inschatting te zijn. De dienders troffen in het water van de Sloterplas, aan de zijde van het Osdorpplein inderdaad een alligator aan. Het bleek echter om een opgezet exemplaar te gaan. De dierenambulance heeft zich over het opgezette reptiel ontfermd. Hoe het dier in de Sloterplas is terechtgekomen is niet bekend.


---

Gekantelde kraanwagen
22-11-2001. Woensdagochtend ontstond een grote stremming rond de kruising van de Provincialeweg met de Weesperstraat. De bestuurder van een kraanwagen, een 23-jarige man uit Almere, verloor de macht over het stuur. Hierdoor raakte zijn voertuig uit balans en kantelde. De chauffeur kwam met de schrik vrij en er raakte niemand gewond. Wel was de kruising gedurende geruime tijd afgesloten. De brandweer kwam ter plaatse omdat de gekantelde kraan dieselolie lekte. Met een opgeworpen zanddam werd de verspreiding van dieselolie stopgezet. Nadat de kruising weer was schoongemaakt kon de weg worden vrijgegeven.


---

Overvallers betrapt
22-11-2001. Woensdagmiddag hield de politie vier mannen aan die kort daarvoor een gewapende overval hadden gepleegd op een telecombedrijf aan de Hoogoorddreef in Amsterdam-Zuidoost. Niemand raakte gewond. De verdachten, twee Amsterdammers en twee Rotterdammers zijn in verzekering gesteld. Er is een vuurwapen in beslag genomen.

Rond 16.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat er een overval in het betrokken pand gaande was. Twee overvallers met bivakmutsen, van wie er één was gewapend met een vuurwapen, bedreigden de eigenaar. De politiemeldkamer dirigeerde diverse politieautos naar de Hoogoorddreef en gaf de opdracht het pand in observatie te nemen. De politiemensen kregen ook de opdracht hun kogelwerende vesten aan te trekken.

Tussentijds meldde een getuige dat de handlangers van de overvallers met een auto rondreden in de omgeving. De politie kreeg kort daarop zicht op deze mannen. Ze stopten bij het pand en probeerden kennelijk in contact te komen met de overvallers die nog binnen waren. Toen dit geen succes had reden ze weer weg. De politie arresteerde dit duo toen ze met hun auto uit het zicht waren van het overvallen pand. Inmiddels kwamen de feitelijke twee overvallers niets vermoedend naar buiten. Ze werden direct aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Het overvallen slachtoffer bleek ongedeerd.


---